Jornada d’intercanvi d’informació i experiències entre l’Oficina Antifrau de Catalunya i l’Agència per a la Prevenció de la Corrupció de la República de Sèrbia
Aquesta setmana posem al vostre abast el resum de la Jornada d’intercanvi d’informació i experiències entre l’Oficina Antifrau de Catalunya i l’Agència per a la Prevenció de la Corrupció de la República de Sèrbia, que va organitzar l’Oficina Antifrau de Catalunya el passat 22 d’octubre, i en la qual va tenir lloc la reflexió i experiència institucional entre el director d’Antifrau, el Sr. Miguel Ángel Gimeno, el director de l'Agència per a la Prevenció de la Corrupció de la República de Sèrbia, el Sr. Dragan Sikimić, i la subdirectora del Sector per a Afers Externs i Desenvolupament Estratègic de l’agència sèrbia, la Sra. Ivana Cvetković.
Durant la sessió virtual es van celebrar tres ponències centrades en aspectes de prevenció de la corrupció on van participar membres d’ambdues institucions que han intercanviat coneixements i experiències:
-
Avaluació del risc de corrupció en la legislació, a càrrec del subdirector del Sector d'Assumptes Jurídics de l’Agència per a la Prevenció de la Corrupció, el Sr. Jovan Božović.
-
Canals interns d’alertes, a càrrec del subdirector del Sector d'Assumptes Jurídics de l’Agència per a la Prevenció de la Corrupció, el Sr. Jovan Božović.
-
Conflictes d’interès, ètica i integritat, a càrrec del cap de la Unitat de Formació de la Direcció de Prevenció d’Antifrau, el Sr. Jordi Tres; de la subdirectora del Sector de Conflictes d'Interessos i Lobbying de l’agència sèrbia, la Sra. Verka Atanasković; i de la subdirectora del Sector de Prevenció i Integritat, la Sra. Marijana Obradović.
Per part d’Antifrau, el Sr. Jordi Tres va presentar l’enfocament formatiu de la Guia interactiva sobre conflictes d'interès i el DialÈtic, un canal en fase d’enllestiment de consulta de dilemes ètics dirigits als funcionaris. També es va tractar el tema de la formació en plans d’integritat i els tallers de formació sobre conflictes d’interessos dirigits a alts càrrecs públics, representants electes i funcionaris.
Us recordem que des de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya s'està analitzant si es poden oferir materials que facilitin a tots els ens locals l’impuls del bon govern.
També posem a la vostra disposició les conclusions i recomanacions de l’Oficina Antifrau de Catalunya, recollides en el document Canal intern d'alertes. Reflexions en relació amb la implantació de canals interns d’alertes en els ens públics: exigències normatives.
Us convidem a llegir la notícia completa de la Jornada al web de l’Oficina Antifrau de Catalunya:
Informació relacionada:
-
Canal intern d'alertes. Reflexions en relació amb la implantació de canals interns d’alertes en els ens públics: exigències normatives (Oficina Antifrau de Catalunya)
-
Notícia ‘Plans d'integritat a l'administració local’ (Associació Catalana de Municipis - ACM)
-
Oficina Antifrau de Catalunya: Guia ràpida sobre la Directiva europea relativa a la protecció de les persones alertadores d’infraccions del Dret de la Unió
-
Directiva UE 1937/2019 de protecció de les persones que informen d’infraccions del dret de la Unió (persones alertadores).
Recordeu que us podeu donar d'alta per rebre les novetats de la comunitat.
I no oblideu...
Subscriviu-vos al canal de Youtube “Innovació i Governs digitals DIBA”: