Destacats

Consultes sobre accés a la informació pública

Teniu alguna consulta sobre accés a la informació pública?

Recordeu que ens podeu fer arribar les vostres consultes relacionades amb aquest tema mitjançant el formulari que teniu a la Comunitat de Transparència i Govern Obert: https://governobert.diba.cat/node/435

dimecres
27
18:30h
Setembre 2023

Workshop 27 Setembre: Dades Obertes X Dret d’Accés

Les dades obertes són l’element clau per fer efectiu el dret d’accés a la informació pública a la ciutadania. Quin és l’estat d'accés real a les  dades obertes?

1

Accés a la informació pública: principals conclusions de l'Informe Síndic de greuges informe 2022 (juny 2023)

Aquest mes de juny, el Síndic de Greuges ha publicat l'Informe anual que mesura l'estat de la transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern de les institucions públiques catalanes, corresponent a l’any 2022. 

Article 'Dret d’accés a la informació de licitadors no adjudicataris' (Miguel Ángel Blanes)

Avui us compartim un article del Blog de Transparencia y Gobierno Abierto de Miguel Ángel BlanesLos licitadores no adjudicatarios tienen derecho a acceder a la información generada en la ejecución del contrato, aunque no impugnaran la adjudicación.

Coneixeu la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP)?

Teniu dubtes sobre com resoldre una sol·licitud d’accés a la informació pública (SAIP)?

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’òrgan elegit pel Parlament de Catalunya encarregat de vetllar pel compliment i les garanties del dret d'accés a la informació pública. La seva funció principal és la d’atendre reclamacions de la ciutadania contra resolucions administratives relatives a sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIP).

Mostrar les peticions d'accés a la informació pública de forma gràfica, dinàmica i entenedora per a la ciutadania

En aquest vídeo us fem una proposta per mostrar la informació referent a les peticions d'accés a la informació pública de forma fàcil i entenedora per la ciutadania. Amb aquesta proposta, la informació es pot actualitzar mensualment en una font de dades externes (Google Drive), i s'actualitza de forma automàtica al portal de transparència. 

Gestionar les SAIPS

En aquest apartat trobareu recursos útils per gestionar les peticions d'accés a la informació pública. 

Vull donar-me d'alta/baixa a la comunitat de Transparència i govern obert

En donar-te d'alta a la comunitat, rebràs setmanalment el nostre butlletí de novetats.

Informació bàsica sobre protecció de dades:

Responsable del tractament: Diputació de Barcelona

Finalitat del tractament:   Alta en la comunitat de pràctiques de Govern Obert per poder participar en els forums i recepció de novetats de la comunitat

Legitimació per tractar les dades: Prestació de serveis de suport en matèria de transparència, dades obertes i bon govern