#dadesobertes

Portal Europeu de Dades Obertes

Coneixeu el portal oficial de dades europees?

Avui us volem compartir l’informe anual sobre l'avaluació de la maduresa de les dades obertes dels països de la Unió Europea (any 2021) que trobareu en aquest portal.

Dades obertes. Sol·licitud d'automatització de les SAIP (Sol·licitud d'accés a la informació pública)

L'Àrea d'Innovació, governs locals i cohesió territoral de la Diputació de Barcelona ha treballat per automatitzar la publicació en el portal de transparència municipals la informació relativa a les resolucions de les sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIPS).

dilluns
30
09:30h
mai 2022

Curs Data Driven - Federació de Municipis de Catalunya

Curs presencial de Data Driven que la Federació de Municipis de Catalunya realitzarà els dies 26 i 30 de maigde 2022.

dijous
26
09:30h
mai 2022

Curs Data Driven - Federació de Municipis de Catalunya

Curs presencial de Data Driven que la Federació de Municipis de Catalunya realitzarà els dies 26 i 30 de maigde 2022.

Linked data en el portal de dades obertes Diputació de Barcelona #DadesobertesDiba

Entenem per obertura de dades o, en anglès, open data el fet que els organismes públics publiquin les seves dades en formats estàndards, oberts, reutilitzables i analitzables.

Celebració del dia internacional de les dades obertes

El dia 9 de març es va celebrar el dia internacional de les dades obertes. Amb motiu d’aquesta efemèride, diferents administracions catalanes han participat i desenvolupat accions al voltant de l’obertura de dades públiques per exposar els beneficis que aporten tant a la promoció econòmica, com la transparència, i l’assoliment dels grans reptes socials i ambientals als que ens enfrontem.

Vídeo de la Jornada 'Per a una reutilització més efectiva de les dades obertes'

El 9 de març, amb la celebració de l'Open Data Day 2022 a Barcelona, s'ha représ amb força l’activitat divulgativa sobre les Dades Obertes, després de les restriccions de la COVID19 dels darrers mesos.

Vídeo de la Jornada 'El valor de les dades obertes' (Generalitat de Catalunya)

Divendres 4 de març, amb motiu de l'#OpenDataDay, la Generalitat de Catalunya ha dedicat als reutilitzadors i reutilitzadores de dades obertes la comunitat de #datalovers que, amb la seva feina ajuden a interpretar dades, les mostren de manera comprensible i faciliten la disseminació de la informació. S’hi ha presentat la nova publicació de la col·lecció Govern Obert: "El valor de les dades obertes i casos d'ús", de la consultora Alícia León Molina, que recull exemples sobre l'èxit d'ús de les dades obertes a diferents països, així com el 3r informe sobre reutilització de da