#opendataday

Celebració del dia internacional de les dades obertes

El dia 9 de març es va celebrar el dia internacional de les dades obertes. Amb motiu d’aquesta efemèride, diferents administracions catalanes han participat i desenvolupat accions al voltant de l’obertura de dades públiques per exposar els beneficis que aporten tant a la promoció econòmica, com la transparència, i l’assoliment dels grans reptes socials i ambientals als que ens enfrontem.

Vídeo de la Jornada 'Per a una reutilització més efectiva de les dades obertes'

El 9 de març, amb la celebració de l'Open Data Day 2022 a Barcelona, s'ha représ amb força l’activitat divulgativa sobre les Dades Obertes, després de les restriccions de la COVID19 dels darrers mesos.

Vídeo de la Jornada 'El valor de les dades obertes' (Generalitat de Catalunya)

Divendres 4 de març, amb motiu de l'#OpenDataDay, la Generalitat de Catalunya ha dedicat als reutilitzadors i reutilitzadores de dades obertes la comunitat de #datalovers que, amb la seva feina ajuden a interpretar dades, les mostren de manera comprensible i faciliten la disseminació de la informació. S’hi ha presentat la nova publicació de la col·lecció Govern Obert: "El valor de les dades obertes i casos d'ús", de la consultora Alícia León Molina, que recull exemples sobre l'èxit d'ús de les dades obertes a diferents països, així com el 3r informe sobre reutilització de da
dimecres
09
17:00h
Març 2022

Jornada 'Per a una reutilització més efectiva de les dades obertes' (#OpenDataDay)

El 9 de març de 2020 es va celebrar el darrer Open Data Day presencial a Barcelona, es vol rependre amb força l’activitat divulgativa sobre les Dades Obertes amb la celebració el proper 9 de març de l'Open Data Day 2022 a Barcelona, després de les restriccions de la COVID19 dels darrers mesos.

dilluns
07
10:00h
Març 2022

Ciència Oberta i ciència ciutadana (#OpenDataDay)

El dilluns 7 de març ens aproparem a l’ús de les dades obertes en el món de la recerca. Des de la Direcció General de Recerca se’ns presentarà el CORA (Catalan Open Research Area) i d’altres projectes que promouen la ciència oberta.

També s’hi abordarà l’anomenada “ciència ciutadana”, amb la presentació d’experiències provinents de l’àmbit privat de la mà de Ideas for Change.

dimarts
08
13:30h
Març 2022

Quin pot ser el paper dels governs locals en una emergent economia de dades? (#OpenDataDay)

El dimarts 8 de març esteu convidats a la conferència d'intercanvi d'experiències "Quin pot ser el paper dels governs locals en una economia de dades emergent? Per què els governs locals haurien d'anar més enllà de les dades obertes i com?"

dilluns
07
18:30h
Març 2022

Dades obertes amb perspectiva de gènere (#OpenDataDay)

En el marc del dia de la dona, 8M i de l'#OpenDataDay, GenderDataLab.org moderarà un debat centrat en la necessitat de disposar de dades obertes amb perspectiva de gènere.

Al debat participen la Direcció de Dades Obertes de Generalitat, Desprotegides.cat, DatosContraElRuido.org i CKAN-OKF.

Els participants exposaran les seves visions i definiran els reptes que suposa tenir més dades obertes desagregades per sexe i per gènere, per poder fer lectures i anàlisis més propers a la realitat.

divendres
04
09:30h
Març 2022

El valor de les dades obertes (Generalitat de Catalunya) #OpenDataDay

Divendres 4 de març, amb motiu de l'#OpenDataDay, la Generalitat de Catalunya el dedicarà als reutilitzadors i reutilitzadores de dades obertes, la comunitat de #datalovers que, amb la seva feina ajuden a interpretar dades, les mostren de manera comprensible i faciliten la disseminació de la informació.

dijous
10
11:00h
Març 2022

Jornada “Traiem suc a les dades obertes”

En el marc de l’Open Data Day 2022, el Consorci AOC,  en col·laboració amb l‘Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de Miravet i l’Ajuntament de Garcia, organitza el dia 10 de març una jornada demostrativa en línia on s’exposaran diferents experiències que poden ser d’interès per a persones reuti