Apunts

Subscriviu-vos al canal de Youtube "Innovació i Governs digitals DIBA"

Sou usuaris de YouTube?

Encara no coneixeu el canal “Innovació i Governs digitals DIBA?

Primeres dades sobre l'enquesta de la transparència a la província de Barcelona

Aquest 2021 s'ha realitzat la 2a edició de l'enquesta de transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i administració electrònica. Hi han participat 247 ens locals de la demarcació.

De la transparència al govern obert 

Comença la Jornada "Reptes cap a un nou model de transparència"

La Diputació de Barcelona i el grup de recerca ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona impulsen la Jornada Reptes cap a un nou model de transparència, adreçada als Tècnics de l'àmbit de la transparència del mon local.

El grup de recerca ComSET de la UAB atorga anualment el segell Infoparticipa com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions. La jornada comptarà amb la intervenció de membres del grup d’experts locals en matèria de transparència i el Consorci AOC.

Hem millorat l'apartat de Recursos sobre transparència activa

Durant els darrers mesos hem anat incorporant nombrosos recursos per ajudar els ens locals en la gestió de la transparència. Ara, aquest apartat, presenta una estructura que facilita la seva consulta.

La comunitat de Govern Obert busca ens locals voluntaris per millorar la transparència

El Síndic de Greuges reconeix en les seves conclusions, en referència a la transparència activa, que la mida i la capacitat de les administracions és un element determinant en el compliment de les obligacions de publicitat. Des de Diputació de Barcelona s’impulsen accions per a que ens locals de menor dimensió posin en marxa bones pràctiques de publicació d’informació en el portal de transparència.

Comunitat de Transparència i govern obert. Reobrim de nou

Fa alguns mesos us vam anunciar que la comunitat de Govern Obert iniciava un període de redefinició d'estructura i continguts. Durant els darrers mesos, hem treballat intensament per poder-vos oferir materials i recursos que esperem que siguin del vostre interès. 

Consulta ciutadana per a definir el Pla d'acció OGP Catalunya: Àgora de Govern Obert

El passat mes d’octubre de 2020 Catalunya es va incorporar a l’Open Government Partnership (OGP), l’Aliança Mundial de Governs Oberts que engloba més de 200 territoris dels cinc continents amb l’objectiu d’assegurar compromisos concrets per promoure el govern obert, empoderar la ciutadania, lluitar contra la corrupció i enfortir la governança amb la incorporació de noves tecnologies.

Oferta formativa 2021 vinculada amb la transparència i el bon govern

Aquest any 2021 l'oferta formativa impulsada des del Gabinet d'Innovació digital adreçada al món local està plena de propostes d'aprenentatge. Entre les novetats en l'oferta formativa adreçada al món local, es realitzaran:

La Diputació de Barcelona renova el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública

La UAB ha atorgat a la Diputació de Barcelona el Segell Infoparticipa 2019, que reconeix les bones pràctiques als webs de les administracions públiques locals de Catalunya. La Diputació ha obtingut el Segell assolint la puntuació del 100% d’indicadors positius.