Bon govern i integritat institucional

PMA-actualització del Mapa de Riscos i matriu d'avaluació

Com ja us vam presentar en la Setmana del Govern Obert 2022, en la Comunitat Virtual de Transparència i Govern Obert trobareu el conjunt de recursos que ofereix Diputació de Barcelona en relació a l'elaboració i execució dels Plans de Mesures Antifrau s'organitzen al voltant de 3 eixos: Models i instruments, Formació vinculada al PMA i Campanyes de sensibilització i comuni

Resum activitats de la Setmana del Govern Obert 2022 #OpenGovWeek 2022

La setmana del 16 al 20 de maig del 2022, s'ha realitzat la #OpenGovWeek - Setmana del Govern Obert, on la Diputació de Barcelona, per mitjà del Gabinet d'Innovació Digital, i en concret a través de la comunitat de Transparència i Govern Obert, ha participat amb diferents activitats. 

Pla de Mesures Antifrau

L'elaboració de Plans de Mesures Antifrau és un requisit en l'execució dels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (art 6 de l’Ordre 1030/2021, de 29 de setembre). 

El Síndic de Greuges publica l'Informe sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern. Març 2022

El Síndic de Greuges ha publicat l'Informe anual que mesura l'estat de la transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern de les institucions públiques catalanes. 

Les dades que s’analitzen en aquests informe corresponen a l’any 2020 −excepte en el cas de l’anàlisi dels portals de transparència i del test del sol·licitant ocult, que s’han portat a terme l’any 2021−.

En aquesta notícia destaquem algunes de les reflexions i recomanacions que consten en l'informe així com les eines i recursos que des del Gabinet d'Innovació Digital de la Diputació de Barcelona us facilitem per ajudar-vos a donar resposta a la Llei 19/2014.

Hem millorat l'apartat 'Bon govern'

Durant els darrers mesos hem anat incorporant diversos recursos per ajudar els ens locals en la gestió del seu bon govern. És per aquest motiu que hem reestructurat l’apart Bon govern a la Comunitat de Transparència i Govern Obert.

Arran de l’aparició de diverses guies relacionades amb els sistemes d’integritat pública i les mesures antifrau hem incorporat dos subapartats més, que us ajudaran, a poder consultar els recursos amb més facilitat.

Hem actualitzat el mapa de bones pràctiques de Bon govern

Si disposeu de Pla estratègic de Bon govern i ens el voleu fer arribar no us ho penseu dues vegades!

dijous
03
09:00h
Novembre 2022

Curs Registre de grups d'interès: què és i com integrar la seva gestió en l'agenda dels alts càrrecs - Nou!!

S'adreça a tècnics relacionats amb l'àmbit de la transparència i el bon govern.

Objectius:

Conèixer en detall en què consisteix el registre de grups d'interès, les seves implicacions i com implantar-lo dins l'organització.
Conèixer els ítems del portal de transparència relacionats amb el registre de grups d'interès en al portal de transparència.
Conèixer els recursos de la XGT i la @diba disponibles pels ens local.

EXT2022/1727- 1a EDICIÓ online! Preinscripcions del 3 d'octubre a 21 d'octubre.

Pla de Mesures Antifrau - Mapa de riscos i Matriu d'avaluació

Què és el Mapa de riscos i la matriu d'avaluació

Segons disposa l'article 6.5.c de l'Ordre de gestió del PRTR, dins de l'elaboració d'un Pla de Mesures Antifrau cal:

L'Oficina Antifrau de Catalunya publica noves eines a l'apartat de Plans de Mesures Antifrau per als fons #NextGenEU

Font de la Imatge: Oficina Antifrau de CatalunyaL’Oficina Antifrau de Catalunya disposa d'un espai web sobre els Plans de Mesures Antifrau per als fons Next Generation EU, on reuneix informació i eines que ajudaran els ens públics a desenvolupar i implantar uns ‘plans de mesures antifrau’ eficaços i a mida dels riscos de cada organització.

"Planes de Integridad, canales de denuncias y otras medidas" de Víctor Almonacid i Irene Bravo

Us presentem l'ebook gratuït "Planes de Integridad, canales de denuncias y otras medidas" de Víctor Almonacid i Irene Bravo en el que expliquen com implementar un pla d'Integritat amb canals de denúncies i altres mesures antifrau en les entitats públiques.