Articles

Quina informació hem d'actualitzar en el portal de transparència aquest mes d'octubre?

Amb l'objectiu de donar correcte compliment a la normativa de transparència i d'ajudar-vos en el manteniment i la gestió de la transparència,  mensualment realitzarem un recordatori de quina és la informació que cal actualitzar o revisar per verificar que s'està visualitzant correctament i està actualitzada. 

La interoperabilitat de les dades: l’Administració pública ho pot saber tot de nosaltres? (Marta Pallarès- EAPC)

L'intercanvi de dades i documents és un dels serveis digitals fonamentals en el desplegament de l'Administració digital, que ha permès alleujar la ciutadania de càrregues administratives. En gran manera, l’objecte d’aquest intercanvi són dades personals, per la qual cosa la normativa de protecció de dades també entra en joc.

L'ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort, destaca per la publicació de dades de transparència i bon govern de forma automatitzada

Ajuntament del Pont de Vilomara i RocafortEn el marc de la Setmana del Govern Obert (OpenGovWeek) realitzada entre el 16 i el 20 de maig, l'Àrea d'Innovació, governs locals i cohesió territoral de la Diputació de Barcelona ha presentat dos nous recursos que posarà a disposició dels municipis de la província i que tenen per objectiu automatitzar la publicació en el portal de transparència municipals i de dades

Article ‘La informació "en poder" de les administracions públiques a Catalunya, fonament per a la inaplicació de l’article 19.4 de la Llei 19/2013’ (Òliver Garcia Muñoz)

Avui us volem fer arribar l’article La informació "en poder" de les administracions públiques a Catalunya, fonament per a la inaplicació de l’article 19.4 de la Llei 19/2013’, publicat per Òliver Garcia Muñoz, analista en transparència i bon govern, a la Generalitat de Catalunya.

Aquest mes a la 'Sala de ponents' comptem amb la col·laboració de Maria Begoña Ballvé Jerez, interventora i compliance officer de l’Ajuntament de Mollet del Vallès

Com ja sabeu, recentment hem inaugurat un espai anomenat Sala de ponents on hi trobareu −mensualment− articles elaborats per experts en els diferents àmbits de la comunitat, així com experiències i bones pràctiques explicades pels seus protagonistes. 

Vídeo i conclusions del Debat Municipalista 'Les mesures antifrau en els fons europeus. Els plans d'integritat' (impulsat per l'ACM)

L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha organitza un Debat Municipalista per explicar el marc normatiu que obliga als ens locals a aprovar plans de mesures antifrau si volen sol·licitar projectes de fons europeus.

Guia Pràctica d'Introducció a l'Anàlisi Exploratori de Dades (datos.gob.es)

Avui us presentem un article que trobareu publicat al blog del portal web datos.gob.es titulat Guía Práctica de Introducción al Análisis Exploratorio de Datos.

Article 'El dret a la limitació del tractament: el gran desconegut' (Joana Marí Cardona)

Avui us volem fer arribar l’article El dret a la limitació del tractament: el gran desconegut, publicat per Joana Marí Cardona, delegada de protecció de dades i responsable de projectes estratègics de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Article 'Dades perquè ningú quedi exclòs: comptar tothom perquè tothom compta' (Àngels Vidal Juanola)

Avui us volem fer arribar l’article Dades perquè ningú quedi exclòs: comptar tothom perquè tothom compta, publicat per Àngels Vidal Juanola, cap de l’Àrea de Dades Obertes del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.