#bongovern

Hem millorat l'apartat 'Bon govern'

Durant els darrers mesos hem anat incorporant diversos recursos per ajudar els ens locals en la gestió del seu bon govern. És per aquest motiu que hem reestructurat l’apart Bon govern a la Comunitat de Transparència i Govern Obert.

Arran de l’aparició de diverses guies relacionades amb els sistemes d’integritat pública i les mesures antifrau hem incorporat dos subapartats més, que us ajudaran, a poder consultar els recursos amb més facilitat.

dimecres
13
09:30h
Setembre 2023

Jornada sobre el paper de les persones electes locals en la lluita contra la corrupció (PELC)

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya ofereix aquesta jornada amb l'objectiu:

dilluns
27
09:30h
Novembre 2023

Curs Codi de conducta: conceptes bàsics, recursos disponibles i implicacions en l'organització

El curs té per objectiu:

  • Conèixer en detall el codi de conducta, les seves implicacions i com implantar-lo dins l'organització.
  • Conèixer els ítems del portal de transparència relacionats amb el codi de conducta al portal de transparència.
  • Conèixer els recursos de la XGT i la @diba disponibles pels ens locals.

S'adreça a tècnics relacionats amb l'àmbit de transparència i el bon govern.

EXT2023/1594- 2a EDICIÓ online! Preinscripcions del 20 d'octubre al 13 de novembre

DialÈtic. Canal de suport a la reflexió en ètica pública (Oficina Antifrau de Catalunya)

L’Oficina Antifrau de Catalunya posa a disposició dels servidors i servidores públics el servei DialÈtic: un nou servei que ofereix un espai de reflexió i sensibilització en matèria d’ètica aplicada a la gestió pública.

dijous
01
09:30h
Juny 2023

Jornada sobre la Llei de protecció al denunciant (Diputació de Barcelona)

La Diputació de Barcelona, junt amb la Fundació Demcràcia i Govern Local han organitzat aquesta jornada on s'aborda els principals aspectes de la Llei de protecció del denunciant amb la finalitat de resoldre'n els dubtes.

Es tractaran els següents temes mitjançant ponències magistrals i taules rodones per compartir experiències:

L'Àrea Metropolitana de Barcelona aprova el Reglament de funcionament de la Bústia Ètica

El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en sessió celebrada el 28 de febrer de 2023 va aprovar definitivament el reglament de funcionament de la Bústia Ètica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’objecte d’aquest reglament és crear i regular la Bústia Ètica com a canal intern de denúncies de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). 

Avantprojecte de llei per protegir les persones que alertin d'infraccions normatives

A principis de març de 2023, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei que vol protegir les persones que alertin d'infraccions normatives i que, arran de la denúncia o alerta, puguin patir una eventual represàlia o assetjament.

El Govern aprova el Projecte de Llei per a protegir les persones que informin sobre corrupció

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts 13 de setembre de 2022, a proposta del Ministeri de Justícia, el Projecte de Llei que regula la protecció de les persones que informin sobre infraccions que vulnerin l'ordenament europeu i nacional i, en conseqüència, que contribueixin a la lluita contra la corrupció a fi de transposar la Directiva (UE) 2019/1937 del Parlament Europeu i de

dimarts
20
10:00h
Setembre 2022

Presentació de la guia d'autoavaluació de la integritat pública per a ens locals (ACM i AOC)

El dimarts 20 de setembre, l'ACM i l'AOC presenten la  Guia d'autoavaluació de la integritat pública per a ens locals. Es tracta d’una eina digital que vol esdevenir una eina útil per a tots aquells Governs locals per a conèixer la maduresa de les seves polítiques d’integritat i ètica pública i, alhora, fer propostes en aquells àmbits on encara no es treballa o es pot complementar el que ja s’està fent.

dijous
16
09:30h
Juny 2022

Curs Compliance a l'administració local - Federació de Municipis de Catalunya

Curs presencial sobre la Compliance a l'administració local que organitza la Federació de Municipis de Catalunya els dies 7, 9, 14 i 16 de juny de 2022. 

Aquest curs el realitzarà Isidor Torres Mayans -llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull, en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Direcció Pública per ESADE. Avaluador certificat EFQM. Consultor especialitzat en sistemes de planificació estratègica i de millora de la qualitat en el sector públic-.