#accesalainformacio #dadesobertes #transparencia #opengovweek

Setmana del Govern Obert 2023 (OGW): moltes gràcies per la vostra participació!


La setmana del 20 al 24 de març del 2023, s'ha realitzat la #OpenGovWeek - Setmana del Govern Obert, on la Diputació de Barcelona, per mitjà del Gabinet d'Innovació Digital, i en concret a través de la comunitat de Transparència i Govern Obert, ha participat amb diferents activitats. 
 

Continguts especials en Accés a la informació pública (#OpenGovWeek2023)El 24 de març, últim dia de la Setmana del Govern Obert (OGW), vam parlar sobre accés a la informació pública i l’anonimització de les dades.


Tot seguit us fem un recull de tota la informació i recursos que us hem presentat en aquest àmbit.
 

Continguts especials en Dades obertes (#OpenGovWeek2023)

El 23 de març, en el marc de la Setmana del Govern Obert (OGW), vam parlar del Dades Obertes. Les dades estan en el dia a dia de tota organització i són un actiu per a impulsar administracions intel·ligents que responguin a les necessitats de la ciutadania.

Continguts especials en Transparència (#OpenGovWeek2023)El 22 de març, en el marc de la Setmana del Govern Obert (OGW), vam parlar del Transparència i  vam poder tractar diferents temes que us preocupen a molts ens locals de la mà d'experts.

Tot seguit us fem un recull de tota la informació i recursos que us hem presentat en aquest àmbit.
 

Continguts especials en Bon govern (#OpenGovWeek2023)


El 21 de març, en el marc de la Setmana del Govern Obert (OGW), vem parlar del Bon Govern i vem poder tractar de la mà d'experts, diferents temes que us preocupen a molts ens locals.

Tot seguit us fem un recull de tota la informació i recursos que us hem presentat en aquest àmbit.

#Open Gov Week 2023. Taller: Impulsada per les dades #MSP_DataDriven

Aquest 2023 han coincidit en el temps el Dia internacional de les Dades Obertes (celebració mundial anual per la qual grups d'arreu del món creen esdeveniments locals per mostrar els beneficis de les dades obertes en la seva comunitat local) i la celebració del Congreso Nacional de Mujeres en el Sector Público (que ha tingut lloc a Mollet del Vallès el 10 de març) i que aquest any ha estat dedicat a l'orientació a la dada de les administracions públiques.

divendres
24
09:30h
Març 2023

#Open Gov Week 2023. Grups d'interès i activitats d'influència: situació actual i línies de futur (Generalitat de Catalunya)

El divendres 24 de març es presentarà l'informe dels resultats de les activitats relatives al registre de grups d'interès realitzades el 2022 de la Generalitat de Catalunya.

En aquest informe es donen dades sobre les inscripcions realitzades al registre amb visió amb diferents variables com, per exemple, la categoria del grup o la distribució territorial de la seva seu social.

A l'acte s'obrirà un debat sobre la millora en transparència i traçabilitat de les decisions públiques de l'activitat d'influència.

dijous
23
17:00h
Març 2023

#Open Gov Week 2023. Presentació de l'estudi CivicTech (Generalitat de Catalunya)

L'informe "Més de 10 anys de CivicTech: Assoliments aconseguits i propostes per a la propera dècada" és el resultat d'una investigació encarregada per la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques del Departament de la Presidència a Political Watch.

El seu objectiu és oferir una anàlisi d'experiències i de l'evolució de l'ecosistema CivicTech en l'àmbit global per detectar lliçons apreses per a futurs projectes.

dijous
30
09:30h
Març 2023

#Open Gov Week 2023. Com aconseguir que el Codi ètic del servei públic de Catalunya sigui present en la vida pública? (Generalitat de Catalunya)

La jornada d'ètica "Com aconseguir que el Codi ètic del servei públic de Catalunya sigui present en la vida pública?", organitzada per la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, es dividirà en dues sessions que tindrà lloc el 23 i 30 de març a les 9:30 h a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Aquests sessions reuniran persones expertes en matèria d'integritat i ètica pública, procedents d'àmbits diferents: acadèmia, administració de la Generalitat de Catalunya, entitats del sector públic i món local.