#AnàlisiDades #DadesObertes

La Comissió Europea defineix 6 conjunts de dades d'alt valor del sector públic (HVD)

Aquest mes de gener de 2023, la Comissió Europea, mitjançant la publicació del Reglament d'Execució (UE) 2023/138 de la Comissió Europea de 21 de desembre de 2022, ha publicat una llista de conjunts de dades d'alt valor (HVD) que els organismes del sector públic hauran de posar a disposició per a la seva reutilització, de manera gratuïta, en un termini de 16 mesos.

Per què és important la European Data Act?

En el marc de l'Estratègia Europea de Dades, la European Data Act és una iniciativa legislativa de la Comissió Europea, en procés de ser aprovada i adoptada pels socis, per tal d'aconseguir una transformació digital a tota Europa, i per saber qui pot crear valor a partir de les dades i en quines condicions.

Guia pràctica per a la millora de la qualitat de dades obertes

A l'hora de publicar dades obertes, és fonamental garantir la seva qualitat. Si les dades estan ben documentats i compten amb la qualitat necessària, serà més fàcil la seva reutilització, ja que seran menors els treballs addicionals de depuració i processament.

dijous
03
09:00h
Novembre 2022

66 Sessió Web ‘Visualitzar dades per entendre i decidir’ amb Víctor Pascual-Gencat


A la 66 Sessió Web Víctor Pascual explicarà, a partir de la seva expertesa, que una bona visualització facilita l’accés de dades a públics no especialistes i aconsegueix fer arribar un determinat missatge a l’audiència davant la profusió d’altres missatges digitals.

La sessió es transmetrà per Zoom. T’hi pots inscriure per aquest formulari

L'Ajuntament de Rubí acosta les dades obertes als i les estudiants en el marc de la 2a Jornada de Govern Obert

El dimecres 05 d'octubre l'Ajuntament de Rubí, va realitzar la segona Jornada de Govern Obert de Rubí.

La celebració d'aquesta jornada forma part del Pla Estratègic de Govern Obert, que no només té cura d'oferir a la ciutadania les dades obertes, sinó que també vol apropar-los eines i recursos perquè puguin treure'n tot el suc possible. És una iniciativa municipal que reivindica la transparència de les administracions i la participació ciutadana.

dimecres
28
18:00h
Setembre 2022

Dia internacional del dret d'accés a la informació

Aquest mes de setembre coincidint amb el dia 28 com el Dia internacional de l’accés universal a la informació i la celebració del sisè aniversari de la creació d’Iniciativa Barcelona Open Data, des d'aquesta mateixa entitat llancen la Iniciativa x Dret a Saber, que consisteix en una sèrie d’activitats per a promocionar el dret a l’accés a la informació pública i disposar de dades obertes amb una perspectiva social i feminista impulsada per Iniciativa Barcelona Open Data.

Guia Pràctica d'Introducció a l'Anàlisi Exploratori de Dades (datos.gob.es)

Avui us presentem un article que trobareu publicat al blog del portal web datos.gob.es titulat Guía Práctica de Introducción al Análisis Exploratorio de Datos.