General

Automatització i dades obertes en les agendes dels alts càrrecs municipals

L'Àrea d'Innovació, governs locals i cohesió territoral de la Diputació de Barcelona ha treballat per implementar una millora en la visualització actual de l’agenda dels alts càrrecs i la seva vinculació amb el registre de grups d’interès en el web municipal i en el portal de transparència.

Hem millorat l'apartat 'Bon govern'

Durant els darrers mesos hem anat incorporant diversos recursos per ajudar els ens locals en la gestió del seu bon govern. És per aquest motiu que hem reestructurat l’apart Bon govern a la Comunitat de Transparència i Govern Obert.

Arran de l’aparició de diverses guies relacionades amb els sistemes d’integritat pública i les mesures antifrau hem incorporat dos subapartats més, que us ajudaran, a poder consultar els recursos amb més facilitat.

Sentència del TJUE sobre conflictes d’interès

El 14 de març de 2024 el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictat la sentència núm. 46/2024 (Assumpte C-291/22 P. D&A Pharma / Comissió i EMA). 

 

Actualitzats els documents per l’elaboració d’un Pla de Mesures Antifrau

Recentment s’ha actualitat l’apartat on es troben disponibles els models i documents per l’elaboració d’un Pla de Mesures Antifrau que la Diputació de Barcelona posa a disposició pel conjunt d’ens locals que vulguin elaborar el seu propi Pla.

Concretament, s’han actualitzat els models i documents de Declaració absència de conflicte d'interessos (DACI). Recordem que han de subscriure una DACI totes aquelles persones que signin expedients finançats o a finançar per Fons Next Generation UE.

Noves visualitzacions en els items de subvencions i ajuts atorgats al portal de Transparència i Dades Obertes del Consorci AOC

Des del 24 de gener el portal de Transparència i Dades Obertes del Consorci AOC, amb col·laboració amb la Xarxa de Governs Oberts de Catalunya, ofereix una millora en la visualització gràfica disponible als ítems de:

Nous items del portal de transparència del Consorci AOC: Ara són 141!

El Consorci AOC, en el marc de la Xarxa de Governs Oberts de Catalunya, ha actualitzat la taula d'ítems disponibles al portal de transparència.

Quins són els nous items?
 

Estem parlant de tres nous items :

Llei de dades: el Consell UE aprova una nova llei sobre l'accés just i l'ús de les dades (data act)

El passat 27 de novembre, el Consell de la UE va adoptar un nou Reglament sobre normes harmonitzades en l'accés just a les dades i l'ús (Llei de dades) per convertir la UE en un líder en la nostra societat basada en dades

El reglament estableix noves normes sobre qui pot accedir i utilitzar les dades generades a la UE en tots els sectors econòmics. Té com a objectiu:

Millores en les visualitzacions gràfiques de contractació i convenis del portal de Transparència i Dades Obertes del Consorci AOC

Des del dimecres 22 de novembre, podreu trobar en el portal de transparència del Consorci AOC diferents millores funcionals i correctius (treball realitzat en col·laboració amb la Xarxa de Governs Oberts de Catalunya).

En concret, s'ha desenvolupat i fomentat visualitzacions gràfiques en ítems de contractació o de convenis de col·laboració que potencien el “llenguatge planer” del portal, fent-lo més atractiu i clar per a la ciutadania.
 

Què són els Dijous GoMunicipal?

Si sou un ens que ha realitzat alguns dels recursos de catàleg de serveis de la DIBA de Govern Obert que oferim i considereu que necessiteu reforç en alguns dels temes tractats, en podeu demanar sessions de suport