Dret d’accés

No ens inventem causes d’inadmissió

Avui us fem arribar un article del Blog de Transparencia y Gobierno Abierto de Miguel Ángel Blanes: Las “inventadas” causas para inadmitir solicitudes de

Eines de processament i visualització de dades (datos.gob.es)

Avui us presentem l’informe “Eines de processament i visualització de dades” que trobareu dins la col·lecció “Informes i estudis”, al portal web datos.gob.es.

Informe "Tecnologies emergents i dades obertes: Analítica predictiva" (Alejandro Alija)

Les dades són un element fonamental de les tecnologies que estan destinades a canviar el nostre món: intel·ligència artificial, big data, l’anomenat “Internet de les coses”, etc. Totes elles necessiten de dades, com a matèria primera per a poder fer anàlisis que ens permetin comprendre millor el nostre entorn social i econòmic.

“Tota informació en mans d’un govern s’ha de poder mostrar digitalment” (Marga Bonmatí)

Avui us mostrem una reflexió sobre les dades obertes elaborada per Marga Bonmatí, ex-directora del Consorci AOC, publicada a MetaData.

En paraules de Marga Bonmatí “tota informació en mans d’un govern s’ha de poder mostrar digitalment”; en destaca el fet que “s’ha assolit que el 99% dels ens locals de Catalunya tramitin digitalment i disposin d’un portal de transparència”.

La Diputació de Barcelona presenta una eina basada en #DadesObertes aplicable als mercats municipals

Us presentem una eina digital creada en el marc del projecte Dades x Mercats que permet visualitzar dades obertes que identifiquen el grau d’afluència de persones en tots els mercats municipals de la província de Barcelona.