Formació

En línia

Portal Europeu de dades 

L'European Data Portal (EDP) posa a la disposició dels usuaris un programa formatiu en línia, dissenyat per a difondre què són les dades obertes. Aquest programa consta de 16 mòduls, que ajuden a familiaritzar-se amb els diferents aspectes de dades obertes: des de conceptes bàsics fins a tendències presents i futures, passant per casos d'èxit i bones pràctiques de publicació, accés i ús.

Iniciativa Aporta (datos.gob)

Des d'Iniciativa Aporta han treballat vuit unitats didàctiques, dissenyades per a entendre els conceptes bàsics del moviment dades obertes, conèixer bones pràctiques en la implementació de polítiques de dades obertes i la seva reutilització, pautes metodològiques per a l'obertura, normatives tècniques com DCAT-AP i NTI-*RISP o a més de l'ús d'eines de tractament de dades, entre altres aspectes.

Instituto Nacional de Administración Pública-INAP

En aquesta acció formativa es proposa una primera aproximació al món de Big Data i les tecnologies relacionades (Computació en el Núvol, Intel·ligència Artificial, Dades Obertes), a fi de donar a conèixer els fonaments d'aquesta nova forma de tractament d'ingents quantitats de dades, els seus principals casos d'ús i reptes, amb especial referència a temes ètics, de privacitat i seguretat.

 

 

Cursos de la Diputació de Barcelona

Banc d'accions formatives de la Diputació de Barcelona

En aquest apartat trobareu els cursos que actualment ofereix la Diputació pel que fa a dades obertes i vinculats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1
Etiquetes:
#dadesobertes
1
Temes:
Dades obertes
1
Categories:
General