Formació

En línia

101 recursos per aprendre sobre dades obertes (resultats dels grups de treball del II Encuentro de Datos Abiertos)

El 14 de setembre ha tingut lloc a Saragossa la II Trobada de dades obertes, desprès d'una primera edició al 2022 celebrada a Barcelona. Organitzen aquesta trobada Diputació de Barcelona, Diputació de Castelló i Govern d'Aragó. En el marc d'aquesta trobada s'han presentat també els resultats dels grups de treball que durant els darrers mesos han elaborat materials i propostes per donar resposta als reptes plantejats a la 1a trobada de Barcelona. 

[Capacitats per l'ús i l'obertura de dades]    [101 recursos]

Portal Europeu de dades 

L'European Data Portal (EDP) posa a la disposició dels usuaris un programa formatiu en línia, dissenyat per a difondre què són les dades obertes. Aquest programa consta de 16 mòduls, que ajuden a familiaritzar-se amb els diferents aspectes de dades obertes: des de conceptes bàsics fins a tendències presents i futures, passant per casos d'èxit i bones pràctiques de publicació, accés i ús.

Iniciativa Aporta (datos.gob)

Des d'Iniciativa Aporta han treballat vuit unitats didàctiques, dissenyades per a entendre els conceptes bàsics del moviment dades obertes, conèixer bones pràctiques en la implementació de polítiques de dades obertes i la seva reutilització, pautes metodològiques per a l'obertura, normatives tècniques com DCAT-AP i NTI-*RISP o a més de l'ús d'eines de tractament de dades, entre altres aspectes.

Instituto Nacional de Administración Pública-INAP

En aquesta acció formativa es proposa una primera aproximació al món de Big Data i les tecnologies relacionades (Computació en el Núvol, Intel·ligència Artificial, Dades Obertes), a fi de donar a conèixer els fonaments d'aquesta nova forma de tractament d'ingents quantitats de dades, els seus principals casos d'ús i reptes, amb especial referència a temes ètics, de privacitat i seguretat.

 

Portal oficial de dades europees

 El Portal oficial de dades europees ofereix diferents cursos d'autoaprenentatge relacionats amb les dades obertes. La majoria són de nivell principiant i estan oberts a tota la ciutadania.

 

Cursos de la Diputació de Barcelona

Banc d'accions formatives de la Diputació de Barcelona

En aquest apartat trobareu els cursos que actualment ofereix la Diputació pel que fa a dades obertes i vinculats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1
Etiquetes:
#dadesobertes
1
Temes:
Dades obertes
1
Categories:
General