Publicar les dades

En aquest apartat us oferim una recopilació de recursos útils per a la publicació de dades. 
En l'àmbit català, el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya ofereix, vinculat al portal de transparència, un portal de dades obertes municipals on trobareu per defecte, publicats els conjunts de dades municipals que alimenten el portal de transparència. 

 

Manual del portal de dades obertes i recursos pels ens locals del Consorci AOC

En aquest document el Consorci AOC exposa els aspectes a tenir en compte en la implantació i gestió de la plataforma de dades obertes del món local que ofereix l’AOC.

Dades obertes: models de conjunts de dades estandarditzats del Consorci AOC

Guia que recull el conjunt de dades estandarditzades i publicades de caràcter municipal que des de l’AOC s’ofereixen al món local per a que pugui impulsar sobre models estàndards les seves dades obertes. 

La guia és fruit dels treballs portats a terme pel grup de treball en dades obertes impulsat per l’AOC.

Dades obertes FEMP: 40 conjunts de dades a publicar per les entitats locals

Guia elaborada per la FEMP en el que es s'exposa tant els conjunts de dades que els municipis haurien de publicar, com el format de visualització perquè resultin d'utilitat per a ciutadans i reutilitzadors. El seu objectiu és proporcionar un model de dades obertes comú que facilite la interoperabilitat i la reutilització de la informació del sector públic.

Automatització i dades obertes en les sol·licituds d'accés a la informació pública 

Recurs de catàleg accessible als ens locals de la província de Barcelona que sun usuaris dels serveis SeTDIBA que els permet automatitzar la publicació en el portal de transparència i al portal de dades obertes d'informació referent a les peticions d'accés a la informació pública. 

 

Automatització i dades obertes de les agendes dels alts càrrecs i dels grups d'interès que es relacionen amb l'ajuntament

Recurs de catàleg accessible als ens locals de la província de Barcelona que son usuaris dels serveis de web municipal que els permet automatitzar la publicació en el portal de transparència i al portal de dades obertes d'informació referent a agendes dels alts càrrecs i dels grups d'interès que es relacionen amb l'ajuntament. 

Extreure informació estructurada d'un document PDF per poder-la publicar en formats reutilitzables

Vídeo explicatiu de com extreure informació estructurada d'un document PDF per a ser publicada en el portal de transparència en formats reutilitzables. 

 

 

 

1
Etiquetes:
#dadesobertes
1
Temes:
Dades obertes
1
Categories:
Guies i manuals