#IntegritatInstitucional

Hem millorat l'apartat 'Bon govern'

Durant els darrers mesos hem anat incorporant diversos recursos per ajudar els ens locals en la gestió del seu bon govern. És per aquest motiu que hem reestructurat l’apart Bon govern a la Comunitat de Transparència i Govern Obert.

Arran de l’aparició de diverses guies relacionades amb els sistemes d’integritat pública i les mesures antifrau hem incorporat dos subapartats més, que us ajudaran, a poder consultar els recursos amb més facilitat.

dimarts
01
12:00h
Febrer 2022

Cicle "converses directives": La intel·ligència artificial prendrà decisions públiques per nosaltres: amb quina ètica?

Cicle converses directives adreçat al personal directiu i de comandament dels governs locals, que té com a objectiu reflexionar sobre temes emergents i aspectes clau per a la gestió en un context de turbulències i canvis en què estem immersos.
 
La propera sessió versarà sobre en com el desenvolupament tecnològic i la irrupció de la intel·ligència artificial avançada.

"La intel·ligència artificial prendrà decisions públiques per nosaltres: amb quina ètica?" a càrrec de José Ignacio Latorre.

Disponible la conversa directiva sobre el paper del Compliance en la millora de la gestió pública (Concepción Campos Acuña)

Us agradaria entendre el paper del Compliance en la millora de la gestió pública? Us agradaria saber com aplicar-la en la vostra quotidianitat organitzativa?

Doncs si us vau perdre la conversa directiva 'El paper del Compliance en la millora de la gestió pública: la transformació de l'administració des dels valors', a càrrec de Concepción Campos Acuña, us proposem de recuperar-la:

Article 'Canals de denúncia i Plans Antifrau' (Concepción Campos)

Avui volem compartim amb vosaltres un article elaborat per Concepción Campos, titulat Canales de denuncia y Planes Antifraude, i que trobareu al seu blog.

dijous
20
09:00h
Gener 2022

Jornada “Plans de mesures antifrau i la seva aplicació al nivell local de govern: marc normatiu i abast” (Diputació de Barcelona i Federació de Municipis de Catalunya)

La Diputació de Barcelona i la Federació de Municipis de Catalunya organitzen una jornada sobre els plans de mesures antifrau i la seva aplicació a nivell local.

Com a conseqüència de la posada en marxa del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i el marc normatiu de la Unió Europea i l'ordenament jurídic intern espanyol, els ens locals catalans que gestionin fons europeus vinculats al PRTR tenen l'obligació de disposar d'un Pla de mesures antifrau a fi de reforçar els mecanismes de prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes

dilluns
31
10:00h
Gener 2022

Jornada sobre ètica, bon govern i contractació pública (EAPC)

L'Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) organitza la Jornada sobre ètica, bon govern i contractació pública que tindrà lloc el dia 31 de gener de 10 a 14 hores.

Aquesta activitat s'impartirà en les mateixes dates i horaris en dues modalitats: presencial i en línia.

La inscripció només es pot fer a una de les dues modalitats.  

Només es certificarà a l'alumnat que assisteixi de forma presencial a l'activitat.

 

Per a més informaciò consulteu el web de l'EAPC:

Hem actualitzat el mapa de bones pràctiques de Bon govern

Si disposeu de Pla estratègic de Bon govern i ens el voleu fer arribar no us ho penseu dues vegades!

dijous
09
17:30h
Desembre 2021

Diàleg “Del Malaya al Pandora. Efectes col·laterals” (Oficina Antifrau de Catalunya)

L’Oficina Antifrau de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen, el 9 de desembre, a les 17:30h, un acte sobre els efectes de l’alerta dels casos de corrupció més enllà de la notícia puntual, a través de la figura de les persones alertadores i facilitadores d’aquests casos

Vídeo amb la presentació de la Guia per a la implantació de plans d’integritat als ens locals (ACM)

Avui posem a la vostra disposició el vídeo que ha publicat l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en què s’hi presenta la Guia per a la implantació de plans d’integritat als ens locals.

La guia ha estat elaborada per l’ACM, la Fundació Transparència i Bon Govern (FTBG), una consultoria externa i l’Oficina Antifrau de Catalunya.