dades obertes

dijous
04
09:00h
mai 2023

19è Congrés d'arxivística i Gestió de documents: "Dades en acció"

El 19è Congrés d’Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya porta per títol "Dades en acció: de la modelització a l’explotació" i s’articularà al voltant de tres grans eixos: el govern de la dada, la gestió i/o tractament de les dades i i els nous paradigmes arxivístics.

Aquesta edició 2023 portarà per títol Dades en acció: de la modelització a l’explotació i s’articularà al voltant de tres grans eixos: el govern de la dada, la gestió i/o tractament de les dades i els nous paradigmes arxivístics.

Objectius del 19è Congrés:

Dades obertes

 

Eines de processament i visualització de dades (datos.gob.es)

Avui us presentem l’informe “Eines de processament i visualització de dades” que trobareu dins la col·lecció “Informes i estudis”, al portal web datos.gob.es.

Informe "Tecnologies emergents i dades obertes: Analítica predictiva" (Alejandro Alija)

Les dades són un element fonamental de les tecnologies que estan destinades a canviar el nostre món: intel·ligència artificial, big data, l’anomenat “Internet de les coses”, etc. Totes elles necessiten de dades, com a matèria primera per a poder fer anàlisis que ens permetin comprendre millor el nostre entorn social i econòmic.

Dades Obertes: proposta d’itineraris per a avançar-hi (AOC)

Avui us volem destacar una notícia del blog del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) que tracta el tema de les dades obertes, entenent com a tals els conjunts de dades produïdes o recopilades per organismes públics que es posen a disposició de la ciutadania i que tenen un gran valor potencial. Són essencials per garantir la transparència de les administracions públiques, l’eficiència i la igualtat d’oportunitats a l’hora de crear riquesa.

Més de 1.200 ens locals catalans ja fan ús del portal de transparència que ofereix l’AOC

Avui us volem destacar una notícia del blog del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) que tracta el tema de les consultes als conjunts de dades dels portals de dades obertes que ofereix l’AOC, amb la finalitat que els ens locals pugueu gaudir d’aquest bon recurs i us permeti reutilitzar la informació de manera senzilla.

“Tota informació en mans d’un govern s’ha de poder mostrar digitalment” (Marga Bonmatí)

Avui us mostrem una reflexió sobre les dades obertes elaborada per Marga Bonmatí, ex-directora del Consorci AOC, publicada a MetaData.

En paraules de Marga Bonmatí “tota informació en mans d’un govern s’ha de poder mostrar digitalment”; en destaca el fet que “s’ha assolit que el 99% dels ens locals de Catalunya tramitin digitalment i disposin d’un portal de transparència”.

Primeres setmanes de la comunitat de transparència i govern obert

Durant la setmana del 17 de maig de 2021, amb motiu de la setmana del govern obert (#OpenGovWeek) es va reobrir la comunitat governobert.diba.cat en base a quatre eixos temàtics:

  • Transparència

La Diputació de Barcelona presenta una eina basada en #DadesObertes aplicable als mercats municipals

Us presentem una eina digital creada en el marc del projecte Dades x Mercats que permet visualitzar dades obertes que identifiquen el grau d’afluència de persones en tots els mercats municipals de la província de Barcelona.

I Pla Estratègic de Govern Obert del govern de Navarra

El govern de Navarra ha aprovat el primer