Els alts càrrecs i personal directiu del govern es formen en ètica i integritat pública

Els alts càrrecs i personal directiu que van prendre possessió amb el nou Govern van rebre formació en matèria d'ètica i integritat pública.

Es tracta d’una iniciativa innovadora recollida a l’Estratègia de lluita contra la corrupció, que forma part de les polítiques de qualitat democràtica que impulsa el Departament d’Acció Exterior i Govern Obert.

La finalització d’aquesta formació és imprescindible per poder signar l’adhesió al Codi de conducta dels alts càrrecs i personal directiu de l’Administració de la Generalitat i de les entitats del seu sector públic, aprovat per l’Acord de Govern de 21 de juny de 2016.

El codi de conducta el contempla el pla de desplegament de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern i estableix els principis ètics i les regles de conducta que han de ser respectades en l’actuació pública.

Us volem destacar el caràcter obligatori d’aquesta formació de nova creació que té per objectiu donar a conèixer conceptes bàsics en aquest àmbit, així com fer reflexionar sobre els dilemes ètics i sobre possibles riscos de corrupció que poden haver de gestionar en l'exercici de les seves funcions.

Aquesta acció formativa ha estat liderada per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), la Secretaria de Govern Obert i la Secretaria d'Administració i Funció Pública amb un triple objectiu:

  • Impulsar la cultura ètica en la Generalitat de Catalunya i el seu sector públic

  • Dotar de la màxima efectivitat el Codi ètic d'alts càrrecs i personal directiu

  • Posar en valor el Comitè Assessor en Ètica Pública

Així doncs, es tracta d'un instrument de gestió ètica imprescindible, juntament amb els codis de conducta, accions de sensibilització i difusió, i el conjunt d’instruments de seguiment, control i/o auditoria ètica, que han de permetre avançar cap a un sistema institucional d’integritat.

Trobareu tota la informació en aquest enllaçhttps://governobert.gencat.cat/ca/detalls/noticia/formacio_integritat

Si voleu donar una ullada al Pla de desenvolupament directiu de l'EAPC: http://eapc.gencat.cat/ca/Formacio/formacio_directiva/pla-desenvolupament/

Materials de suport:

Informació relacionada:

Si voleu rebre les novetats setmanals en matèria de transparència, accés a la informació pública, dades obertes i bon govern només heu de donar-vos d'alta a la comunitathttps://governobert.diba.cat/node/411