I Pla Estratègic de Govern Obert del govern de Navarra

El govern de Navarra ha aprovat el primer Pla Estratègic de Govern Obert (2021-2023) amb l’objectiu de convertir la ciutadania en la protagonista de les polítiques públiques i constituir-se en instrument per dinamitzar les noves formes de participació i rendició de comptes, tant en el Govern de Navarra com a la resta d'institucions públiques i agents socials.

El document aprovat recull 25 compromisos orientats a reforçar les obligacions de les institucions navarreses amb el Govern obert, estendre la seva cultura a la societat navarresa i oferir eines properes i eficaces per facilitar el seu exercici. Es pretén promoure una cultura de governança basada en la transparència, la integritat, la rendició de comptes i la participació a mercè de la democràcia i el creixement inclusiu, tant és així que prenen el compromís de millorar els canals digitals i de comunicació i atenció a la ciutadania.

Així doncs, es pretén la posada en marxa d'uns pressupostos participatius, l'obertura d'una nova oficina ciutadana a Pamplona amb un nou model d'atenció, la creació d'un registre de grups i persones interessades en els processos participatius que impulsi el Govern; el reconeixement de bones pràctiques impulsades per les administracions i la millora de l'espai web de Govern Obert, entre d’altres.

En definitiva, es tracta de donar suport a les entitats locals perquè presentin els seus propis plans i iniciatives en l'àmbit de govern obert.

Cal destacar que el procés de participació per elaborar el Pla ha estat possible gràcies a la implicació d’unes 3.000 persones –les quals han fet les seves aportacions en forma d’opinió o d'entrevistes i qüestionaris–, fet que ha constituït una fita en els processos de participació de la Comunitat Foral.


Trobareu tota la informació a:

Informació relacionada:

Materials de suport:

Posem a la vostra disposició les següents infografies que us ajudaran a entendre les obligacions de publicitat en relació amb els grups d’interès i com gestionar-ho:

La Xarxa de Governs Transparents de Catalunya recomana Indicadors de transparència: https://municat.gencat.cat/ca/Temes/Transparencia/Items-de-transparencia/5.3.7.Indicadors-transparencia