Obrim les dades per a prevenir incendis forestals - datasets de la Diputació de Barcelona

Al portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona disposeu de nous conjunts de dades amb informació essencial per a la prevenció d’incendis forestals. La informació d’aquests datasets ha estat proporcionada per l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari.    D’aquesta manera, informació de vigilància, infraestructures de prevenció o de suport als espais agroforestals com són punts de guaitaàrees de gestió prioritària (AGP) per a la prevenció d’incendis o una relació dels bancs de terres de Catalunya s’obre amb formats reutilitzables perquè, a més de poder ser consultada, també es pugui fer servir lliurement per a finalitats amb valor social o econòmic.    

La informació es pot consultar agrupada en un visor de mapa preparat per mostrar en diferents capes les dades d’aquests vuit conjunts de dades sobre els perímetres dels municipis i les comarques de Barcelona. Les dades estan disponibles en formats JSON i KMZ i s’actualitzaran periòdicament. A més a més, a cada dataset s’hi incorpora informació detallada per als reutilitzadors sobre el geoservei de capes públiques de l’Oficina de Prevenció d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari.

Amb la publicació en format obert, estàndard i reutilitzable d’aquestes dades es vol promoure la difusió i reaprofitament d’aquesta informació bàsica per reduir el risc d'inici i propagació dels incendis forestals i facilitar-ne l'extinció. Aquestes dades es poden consultar, cercar, filtrar i ordenar per promoure’n nous usos i desenvolupaments.

Trobareu la totalitat de la informació al següent enllaç:

https://dadesobertes.diba.cat/dades-obertes/noticies/obrim-les-dades-per-a-prevenir-incendis-forestals

     

Informació relacionada: