Dades obertes

Automatització i dades obertes en les agendes dels alts càrrecs municipals

L'Àrea d'Innovació, governs locals i cohesió territoral de la Diputació de Barcelona ha treballat per implementar una millora en la visualització actual de l’agenda dels alts càrrecs i la seva vinculació amb el registre de grups d’interès en el web municipal i en el portal de transparència.

Llei de dades: el Consell UE aprova una nova llei sobre l'accés just i l'ús de les dades (data act)

El passat 27 de novembre, el Consell de la UE va adoptar un nou Reglament sobre normes harmonitzades en l'accés just a les dades i l'ús (Llei de dades) per convertir la UE en un líder en la nostra societat basada en dades

El reglament estableix noves normes sobre qui pot accedir i utilitzar les dades generades a la UE en tots els sectors econòmics. Té com a objectiu:

El Gabinet d'Innovació Digital participa a la presentació Rànquing #50datasets amb propòsit social (Smart City Expo)

El passat 8 de novembre, en el marc de la Smart City Expo, es va presentar a l'estand DIBA el Rànquing dels #50datasets amb pròposit social. Des del Gabinet d'Innovació Digital hi vam ser presents, doncs l'obertura de l’acte va anar a càrrec de Magda Lorente, cap de la secció d’assistència en sistemes d’informació Local de la Diputació de Barcelona. 

De l'estratègia de la dada al govern de dades- Dr. Ismael Caballero (datos.gob.es)

"Cada vegada són més les organitzacions que decideixen governar les seves dades per assegurar-se que són rellevants, adequades i suficients per als usos previstos, és a dir, que tenen un determinat valor organitzacional."

Sala de ponents: vols compartir els teus coneixements sobre Dades obertes? Ens ajudes?

La Sala de Ponents de la nostra Comunitat Virtual de Transparència i Govern Obert és un espai on trobareu articles elaborats per experts en els diferents àmbits de la comunitat i experiències i bones pràctiques explicades pels seus protagonistes. 

Darrera resposta: Carol Gomez Sanchez 18/10/2023 - 06:18

Guia de visualització de dades (Portal oficial de dades europees)

El Portal oficial de dades europees ha creat una guia per treballar la visualització de les dades. Aquesta guia, que té per objectiu desbloquejar el potencial de les dades que posseïm, s'estructura al voltant de 7 temes principals:

Coneix els resultats dels grups de treball del II Encuentro de Datos Abiertos

El 14 de setembre ha tingut lloc a Saragossa la II Trobada de dades obertes, després d'una primera edició al 2022 celebrada a Barcelona. Organitzen aquesta trobada Diputació de Barcelona, Diputació de Castelló i Govern d'Aragó. 

4

II Encuentro Nacional de Datos Abiertos. Saragossa, 14 de setembre de 2023.

El proper 14 de setembre tindrà lloc el II Encuentro Nacional de Datos Abiertos, a Saragossa.