Dades obertes

Reserveu-vos aquest mes de novembre!: Jornada de Transformació Digital + 1a trobada Nacional de Dades obertes

Aquest mes de novembre ve carregat d'esdeveniments! No et pots perdre el que hem organitzat des del Gabinet d'Innovació Digital de la Diputació de Barcelona:

Resum activitats de la Setmana del Govern Obert 2022 #OpenGovWeek 2022

La setmana del 16 al 20 de maig del 2022, s'ha realitzat la #OpenGovWeek - Setmana del Govern Obert, on la Diputació de Barcelona, per mitjà del Gabinet d'Innovació Digital, i en concret a través de la comunitat de Transparència i Govern Obert, ha participat amb diferents activitats. 

Automatització i dades obertes en les sol·licituds d'accés a la informació pública

L'Àrea d'Innovació, governs locals i cohesió territoral de la Diputació de Barcelona ha treballat per automatitzar la publicació en el portal de transparència municipals la informació relativa a les resolucions de les sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIPS).

Automatització i dades obertes en les agendes dels alts càrrecs municipals

L'Àrea d'Innovació, governs locals i cohesió territoral de la Diputació de Barcelona ha treballat per implementar una millora en la visualització actual de l’agenda dels alts càrrecs i la seva vinculació amb el registre de grups d’interès en el web municipal i en el portal de transparència.

El Síndic de Greuges publica l'Informe sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern. Març 2022

El Síndic de Greuges ha publicat l'Informe anual que mesura l'estat de la transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern de les institucions públiques catalanes. 

Les dades que s’analitzen en aquests informe corresponen a l’any 2020 −excepte en el cas de l’anàlisi dels portals de transparència i del test del sol·licitant ocult, que s’han portat a terme l’any 2021−.

En aquesta notícia destaquem algunes de les reflexions i recomanacions que consten en l'informe així com les eines i recursos que des del Gabinet d'Innovació Digital de la Diputació de Barcelona us facilitem per ajudar-vos a donar resposta a la Llei 19/2014.

Portal Europeu de Dades Obertes

Coneixeu el portal oficial de dades europees?

Avui us volem compartir l’informe anual sobre l'avaluació de la maduresa de les dades obertes dels països de la Unió Europea (any 2021) que trobareu en aquest portal.

Per què és important la European Data Act?

En el marc de l'Estratègia Europea de Dades, la European Data Act és una iniciativa legislativa de la Comissió Europea, en procés de ser aprovada i adoptada pels socis, per tal d'aconseguir una transformació digital a tota Europa, i per saber qui pot crear valor a partir de les dades i en quines condicions.

Guia pràctica per a la millora de la qualitat de dades obertes

A l'hora de publicar dades obertes, és fonamental garantir la seva qualitat. Si les dades estan ben documentats i compten amb la qualitat necessària, serà més fàcil la seva reutilització, ja que seran menors els treballs addicionals de depuració i processament.

dijous
03
09:00h
Novembre 2022

66 Sessió Web ‘Visualitzar dades per entendre i decidir’ amb Víctor Pascual-Gencat


A la 66 Sessió Web Víctor Pascual explicarà, a partir de la seva expertesa, que una bona visualització facilita l’accés de dades a públics no especialistes i aconsegueix fer arribar un determinat missatge a l’audiència davant la profusió d’altres missatges digitals.

La sessió es transmetrà per Zoom. T’hi pots inscriure per aquest formulari