Dades obertes

dimarts
11
12:00h
Juny 2024

#Open Gov Week 2024. Taula rodona «Estratègies que aprOPEN l’Administració a la ciutadania»

Abordem com s’ha d’implantar l’obertura de dades en les nostres organitzacions: «Estratègies que aprOPEN l’Administració a la ciutadania».

dilluns
10
12:00h
Juny 2024

#Open Gov Week 2024. Sessió «Reutilitza les dades d’habitatge per millorar les polítiques públiques». A càrrec de Conchi Labrador (especialista en dades) i amb la participació de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la DIBA

Continuem amb la pràctica de reutilitzar dades obertes amb un propòsit: «Reutilitza les dades d’habitatge per millorar les polítiques públiques», a càrrec de Conchi Labrador, especialista en dades —amb la participació de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona.

Horari: de 12 h a 13.30 h

dilluns
10
10:00h
Juny 2024

#Open Gov Week 2024. Sessió «Per què he d’obrir dades com a Administració?». A càrrec de Eli Vivas (periodista de dades i co fundadora de Story Data)

Inaugurem l’Open Gov Week abordant la importància de l’obertura de dades a l’Administració pública  amb la sessió «Per què he d’obrir dades com a Administració?»  a càrrec d’Eli Vivas, periodista de dades i co fundadora de Story Data. 

Horari: de 10 h a 11 h 

dimecres
24
17:30h
Abril 2024

Presentació de la nova versió del portal Dades x Violència x Dones

Presentació de la nova versió del portal DadesxViolènciaxDones

Dades x Violencia x Dones
El proper 24 d'abril, l’equip DataWomen d’Iniciativa Barcelona Open data, presentarà la nova versió del portal de Dades x Violència x Dones, una eina referent essencial en l'anàlisi de l’impacte de les violències masclistes i els recursos públics dedicats.

1

L'EIAC presenta el Model d'autoavaluació PIO: ètica i intel·ligència artificial. Com estem? Avaluem-nos.

L'EIAC (Observatori d'Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya), que té com a objectiu principal estudiar les conseqüències ètiques, socials i legals, així com els riscos i oportunitats de la implantació de la Intel·ligència Artificial en la vida diària a Catalunya, presenta el model d'autoavaluació PIO (Principis, indicadors i observables) per avançar en l'avaluació ètica de dades i sistemes d'intel·ligència artificial a través d'un formulari de verificació o checklist. 

Dos dels deu conjunts de dades més visitats de tot l'Estat pertanyen a la Diputació de Barcelona.

La Secretaria de Estado de Digitalización e Inteligencia Artificial, a través de datos.gob.es, té publicat un quadre de comandament que pretén oferir una visió general de l'activitat de datos.gob.es

Open Data Day 2024: Dades Obertes per a un espai públic amigable

Open Data Day 2024: Dades Obertes per a un espai públic amigable

Us convoquem l’Open Data Day 2024 a Barcelona,a les 17h del proper 6 de març. És una iniciativa a escala mundial que es celebra des de fa 11 anys i on grups d’arreu del món creen esdeveniments locals i utilitzen les dades obertes en les seves comunitats per crear aplicacions, visualitzacions, publicar anàlisis i impulsar que s’obrin les dades. Es tracta d’un esdeveniment anual que busca promoure el coneixement de dades obertes a escala mundial.

dimecres
06
09:00h
Març 2024

Open Data Day

Des de la Diputació de Barcelona, participarem a una taula rodona juntament a Iniciativa Barcelona Open Data. 

Més endavant, publicarem més informació.

divendres
31
00:00h
mai 2024