#OpenGovWeek 2022-Setmana del Govern Obert del 16 al 20 de maig de 2022

La setmana del 16 al 20 de maig tindrà lloc l'Open Gov Week o Setmana del Govern Obert.

Una iniciativa de l'Open Government Partnership o l'Aliança Mundial de Governs Oberts. L'objectiu d'aquest espai és fomentar la participació de la ciutadania en la configuració de les polítiques que afecten les seves vides.

Què és l'Aliança Mundial de Governs Oberts?

És una iniciativa multilateral, de la qual Catalunya en forma part des del 2020, que intenta assegurar compromisos concrets de governs nacionals i subnacionals per promoure el govern obert, donar més poder als ciutadans, lluitar contra la corrupció i emprar noves tecnologies per enfortir la governança. D'acord amb el seu esperit multisectorial, l'OGP és supervisada per un comitè que inclou representants de governs i organitzacions de la societat civil.

Per tal d'aconseguir-ho es realitzen seminaris, hackathones, debats públics, webinars, publicacions de dades obertes i altres esdeveniments planificats per la ciutadania, la societat civil i els governs.

I com participarem des de la Comunitat de Transparència i Govern Obert?

Durant aquesta setmana, la Comunitat de Transparència i Govern Obert hi participarà amb la publicació d'informació i projectes dels diferents àmbits que formen el Govern Obert i que estem treballant des del Gabinet d'Innovació Digital i també realitzarà dues activitats virtuals en directe els dies 17/05 i el 20/05.  

Us informarem de la programació en els propers dies! 

Recordeu que si voleu conèixer totes les sorpreses que us tenim preparades aquesta setmana, caldrà que us doneu d’alta a la comunitat de govern obert i transparència! Si us han reenviat aquest butlletí, us podeu donar d’alta a: https://governobert.diba.cat/node/411