Accés a la informació pública

Resum activitats de la Setmana del Govern Obert 2022 #OpenGovWeek 2022

La setmana del 16 al 20 de maig del 2022, s'ha realitzat la #OpenGovWeek - Setmana del Govern Obert, on la Diputació de Barcelona, per mitjà del Gabinet d'Innovació Digital, i en concret a través de la comunitat de Transparència i Govern Obert, ha participat amb diferents activitats. 

Automatització i dades obertes en les sol·licituds d'accés a la informació pública

L'Àrea d'Innovació, governs locals i cohesió territoral de la Diputació de Barcelona ha treballat per automatitzar la publicació en el portal de transparència municipals la informació relativa a les resolucions de les sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIPS).

El Síndic de Greuges publica l'Informe sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern. Març 2022

El Síndic de Greuges ha publicat l'Informe anual que mesura l'estat de la transparència, l'accés a la informació pública i el bon govern de les institucions públiques catalanes. 

Les dades que s’analitzen en aquests informe corresponen a l’any 2020 −excepte en el cas de l’anàlisi dels portals de transparència i del test del sol·licitant ocult, que s’han portat a terme l’any 2021−.

En aquesta notícia destaquem algunes de les reflexions i recomanacions que consten en l'informe així com les eines i recursos que des del Gabinet d'Innovació Digital de la Diputació de Barcelona us facilitem per ajudar-vos a donar resposta a la Llei 19/2014.

L'accés a la informació pública a la demarcació de Barcelona

Posem al vostre abast de forma gràfica l'anàlisi de la situació, dificultats i necessitats sobre accés a la informació pública dels ens locals de fins a 50.000 habitants.

La infografia d’Accés a la informació pública 2021 recull les dades de l’enquesta realitzada al 2021 en aquesta matèria.

Respecte a les dades de l’enquesta realitzada al 2017 s’identifiquen alguns canvis de tendència tant en l’exercici d’aquest dret com en les dificultats a les que s’enfronten els ens locals i les necessitats que formulen.

Article 'Dret d’accés a la informació de licitadors no adjudicataris' (Miguel Ángel Blanes)

Avui us compartim un article del Blog de Transparencia y Gobierno Abierto de Miguel Ángel BlanesLos licitadores no adjudicatarios tienen derecho a acceder a la información generada en la ejecución del contrato, aunque no impugnaran la adjudicación.

Consultes sobre accés a la informació pública

Teniu alguna consulta sobre accés a la informació pública?

Recordeu que ens podeu fer arribar les vostres consultes relacionades amb aquest tema mitjançant el formulari que teniu a la Comunitat de Transparència i Govern Obert: https://governobert.diba.cat/node/435

Càpsules informatives sobre protecció de dades (ACPD)

Saps què és una dada personal? Saps quins són els teus drets a la protecció de dades? Saps quins principis cal complir quan es tracten dades personals?

Protecció de dades des del disseny i per defecte: una eina essencial per al model d’economia de dades (Joana Marí Cardona)

Avui us volem fer arribar l’article "Protecció de dades des del disseny i per defecte: una eina essencial per al model d’economia de dades" publicat per Joana Marí Cardona, Delegada de protecció de dades i responsable de projectes estratègics de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

dimecres
28
00:00h
Setembre 2022

VII Congreso Internacional de Transparencia y Gobierno Abierto

La VII edició del Congrés Internacional de Transparència i Accés a la Informació se celebrarà novament en modalitat dual ‑presencial i en línia- gràcies al suport i coorganización de la Universitat Politècnica de Cartagena entre 28 i el 30 de setembre de 2022.

#OpenGovWeek 2022. Sessió «Transparència, accés a la informació pública, dades obertes… com no morir en l’intent»

Avui us volem presentar la sessió que realitzarem el 20 de maig de 09.30 a 10.30 h des del Gabinet d'Innovació Digital en el marc de l'OpenGovWeek 2022: «Transparència, accés a la informació pública, dades obertes: com no morir en l’intent».

La sessió serà a càrrec de: