Visor de dades de la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP)

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’òrgan elegit pel Parlament de Catalunya encarregat de vetllar pel compliment i les garanties del dret d'accés a la informació pública. La seva funció principal és la d’atendre reclamacions de la ciutadania contra resolucions administratives relatives a sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIP).

Va ser creada per la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

La principal responsabilitat de la GAIP és atendre reclamacions de la ciutadania contra desestimacions de sol·licituds d'accés a la informació pública. 

Avui us volem destacar un dels apartats en què s’estructura la pàgina web de la GAIP i és el del seu Visor de dades.

Amb la finalitat de ser transparents la GAIP posa a la vostra disposició un Visor de dades de les resolucions que ha aprovat. Aquest visor ofereix la possibilitat de consultar-les de forma personalitzada i permet una actualització de dades mensual. Pensem que pot ser-vos d’utilitat als ens locals.

Es tracta d’una visualització fàcil, dinàmica i intuïtiva que permet la cerca de reclamacions i resolucions i l’enllaç al text sencer de la resolució. També permet veure quin és el perfil dels reclamants, l’evolució de les reclamacions i el seu detall.

Trobareu tota la informació a: http://www.gaip.cat/ca/resolucions-i-criteris/visor-de-dades/

Materials de suport: