Coneixeu la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP)?

Teniu dubtes sobre com resoldre una sol·licitud d’accés a la informació pública (SAIP)?

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) és l’òrgan elegit pel Parlament de Catalunya encarregat de vetllar pel compliment i les garanties del dret d'accés a la informació pública. La seva funció principal és la d’atendre reclamacions de la ciutadania contra resolucions administratives relatives a sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIP).

Va ser creada per la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.GAIP. Índex doctrinal

Amb la finalitat de ser transparents en els criteris que seguirà en les resolucions de reclamacions futures, la GAIP fa públiques les resolucions que us poden ser d’utilitat als ens locals i és per aquest motiu que avui us volem destacar un dels apartats en què s’estructura la pàgina web de la GAIP: el seu Índex doctrinal.

Us volem recomanar especialment el punt 2 i el punt 4, en què hi trobareu diversos exemples de Resolucions relatives a la admissibilitat i inadmissibilitat de les sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIP), així com als límits al dret d’accés (aspectes generals, ponderació de dades personals, entre altres):

1. Àmbit d'aplicació del dret d'accés a la informació pública

2. Exercici del dret d'accés a la informació pública

3. Reclamacions a la GAIP

4. Límits al dret d’accés a la informació pública

5. Matèries objecte del dret d’accés a la informació pública

6. Règims especials d’accés a informació pública

7. Publicitat activa

8. Responsabilitat sancionadora

Trobareu tota la informació extensament relacionada a: http://www.gaip.cat/ca/index-doctrinal/

Informació relacionada: