Curs Avaluació de la transparència i guia edició 2022 Infoparticipa

Aquest mes de novembre, des del Gabinet d'Innovació Digital hem realitzat el curs Avaluació de la transparència: Què em cal saber per millorar el meu posicionament en els indicadors de transparencia? adreçat a tècnics relacionats amb l'àmbit de la transparència i el bon govern.

En el marc d'aquest curs, hem pogut gaudir de Marta Corcoy i Armand Balsebre com a representants d'Infoparticipa (Grup d'Investigació ComSET- Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència, dirigit per Armand Basebre), així com d'Esther Pano, coordinadora de l'Observatori de Govern Local de la Fundació Pi i Sunyer.

El curs ha tingut per objectiu: 

  • Conèixer els aspectes que es valoren en l'avaluació de la transparència per part d'experts.

  • Conèixer les obligacions en avaluació de la transparència derivada de la normativa.

  • Conèixer els recursos disponibles per a publicar les informacions resultants de les avaluacions de la transparència

Avaluacions Infoparticipa 2022. Guia

D'altra banda, aquest mes de novembre també s'ha donat a conèixer la nova guia per a la edició d'enguany de Infoparticipa: es manté el mateix nombre d'indicadors: 52 per als ajuntaments i 49 per als consells comarcals i diputacions (com ja es ve fent en les darreres avaluacions, s'incrementa el nivell d'exigència qualitativa dels continguts i la forma en què es presenten. Com a novetat, s'atorgarà un Premi extraordinari pel que fa al redactat de les notícies que informen sobre la gestió.

Calendari d'avaluacions: del 28 de novembre de 2022 fins al 15 de febrer de 2023

I no oblideu...

Si voleu rebre les novetats en matèria de transparència, accés a la informació pública, dades obertes i bon govern només heu de donar-vos d'alta a la comunitat: https://governobert.diba.cat/node/411

1
1
Categories:
General