Conceptes bàsics, beneficis de l'Open Data i barreres per a la seva aplicació

Us agradaria aprofitar aquests dies per formar-vos en Dades obertes? Doncs aquest és el pla que us proposa datos.gob.es amb el seu curs Reutilització de la informació del sector públic.

Aquesta autoformació recull les definicions dels principals conceptes bàsics que permeten comprendre les dades obertes, aclarir i reforçar les bases per poder ampliar coneixement.

Amb aquests materials, datos.gob.es, ens dona a conèixer els beneficis que reporta l'obertura de les dades (la generació de valor entre altres), així com els impediments (barreres culturals, legals i organitzatives o bé pràctiques i tècniques) i reptes als quals s’ha de fer front en iniciar un procés d'obertura de dades.

Els objectius són els següents:

  • Diferenciar conceptes bàsics relacionats amb les dades obertes prenent com a referència el marc legislatiu vigent a Espanya.

  • Reconèixer els principis generals a tenir en compte per assegurar que les dades obertes són fàcilment reutilitzables.

  • Descobrir els principals beneficis econòmics i socials que suposa l'obertura de dades públiques.

  • Conèixer els aspectes clau lligats a l'ecosistema de les dades de cara a assegurar la generació dels beneficis apuntats.

  • Identificar les principals barreres actualment existents i, en conseqüència, els reptes als quals s'ha d'afrontar.

Així doncs, si voleu obtenir una autoformació ben completa amb informació de rellevància que complementa el que s'ha explicat, informació addicional de cada tema amb referències i documents de consulta, casos concrets d'alguns dels temes o conceptes que permetin una millor comprensió del que s'ha tractat i la visió de casos reals que ens serveixin de model, podeu accedir a la formació des de ja!

Trobareu tota la relació de materials a la seva pàgina web:

https://datos.gob.es/es/documentacion/conceptos-basicos-beneficios-del-open-data-y-barreras-para-su-aplicacion