Eines de processament i visualització de dades (datos.gob.es)

Avui us presentem l’informe “Eines de processament i visualització de dades” que trobareu dins la col·lecció “Informes i estudis”, al portal web datos.gob.es.

I és que som conscients que durant els últims anys s’ha produït una enorme proliferació de dades en brut, que necessiten ser processades i preparades de forma comprensible per a l'usuari amb l'objectiu d'extreure'n el màxim coneixement. Totes aquestes dades sense processar solen ser difícils d'obtenir, transformar i comprendre, i és per aquest motiu que s'han desenvolupat diferents eines de tractament i visualització que en faciliten la seva interpretació.

Aquesta publicació posa de manifest que per tal d'obtenir bones visualitzacions cal treballar amb dades que compleixin dues característiques: han de ser dades de qualitat i que estiguin ben tractades. És a dir, convenientment identificades, correctament extretes, de forma estructurada, etc.

Existeix un gran nombre d'eines destinades a aquesta finalitat, que recull l'informe "Eines de processament i visualització de dades". Trobarem un llistat de diferents eines que ens ajuden en el processament de les dades, des de la seva obtenció fins a la creació d'una visualització que ens permeti interpretar-les de manera senzilla.

Us deixem l’enllaç a la publicació i us desitgem que en tragueu molt de profit:

https://datos.gob.es/es/documentacion/herramientas-de-procesado-y-visualizacion-de-datos

Informació relacionada:

Si voleu rebre les novetats setmanals en matèria de transparència, accés a la informació pública, dades obertes i bon govern només heu de donar-vos d'alta a la comunitathttps://governobert.diba.cat/node/411