Article 'Dades perquè ningú quedi exclòs: comptar tothom perquè tothom compta' (Àngels Vidal Juanola)

Avui us volem fer arribar l’article Dades perquè ningú quedi exclòs: comptar tothom perquè tothom compta, publicat per Àngels Vidal Juanola, cap de l’Àrea de Dades Obertes del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta publicació que trobareu a l’espai temàtic de la Gestió de la informació: transparència i protecció de dades de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ofereix una anàlisi en profunditat sobre el compromís de no deixar ningú enrere (Leave no one behind - LNOB) tal com disposa l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

Aquest compromís presenta un seguit de reptes en el camp de les dades, el principal dels quals és garantir que tothom s'hi compta, ja que en molts casos els sectors més vulnerables de la societat, i molt especialment les persones més pobres, en queden exclosos

En paraules de la seva autora “representa el compromís inequívoc de tots els estats membres de l’ONU d’erradicar la pobresa en totes les seves formes, acabar amb la discriminació i l’exclusió i reduir les desigualtats i vulnerabilitats entre les persones.”

Algunes de les preguntes que formula i desenvolupa Àngels Vidal en el seu article són les següents:

  • Però, qui queda enrere i per què?

  • Quins són els factors que contribueixen a propiciar estats de vulnerabilitat?

  • Què es pot fer per pal·liar aquest biaix?

També destaca el paper de la xarxa Global Partnership for Sustainaible Development Data, que té per lema BETTER DATA. BETTER DECISIONS. BETTER LIVES. Aquesta xarxa té per objectiu que tots els governs vegin les dades com una part essencial de les infraestructures per al desenvolupament sostenible

Us convidem a llegir, detingudament, l’article d’Àngels Vidal!

Trobareu la publicació a: https://formaciooberta.eapc.gencat.cat/espaistematics/gestio-dades/dades-perque-ningu-quedi-exclos-comptar-tothom-perque-tothom-compta.html

Materials de suport i altres recursos d’utilitat:

Us recordem que podeu donar-vos d'alta a la nostra comunitat si voleu rebre el butlletí de novetats setmanalment: https://governobert.diba.cat/node/411

I no oblideu...

Subscriviu-vos al canal de Youtube “Innovació i Governs digitals DIBA”:

https://www.youtube.com/channel/UCDsVucMrrRwtEqqhzIpQvzA

1
Etiquetes:
#dadesobertes
1
Temes:
Dades obertes
2
Categories:
General, Articles