Setmana del Govern Obert - 17 al 21 de maig

La setmana del 17 al 21 de maig tindrà lloc l'Open Gov Week o Setmana del Govern Obert.

Una iniciativa de l'Open Government Partnership o l'Aliança Mundial de Governs Oberts. L'objectiu d'aquest espai és fomentar la participació de la ciutadania en la configuració de les polítiques que afecten les seves vides.

Per tal d'aconseguir-ho es realitzen seminaris, hackathones, debats públics, webinars, publicacions de dades obertes i altres esdeveniments planificats per la ciutadania, la societat civil i els governs.

Durant aquesta setmana, es reactiva la Comunitat de Transparència i Govern Obert amb un gran nombre de recursos sobre transparència o bon govern i té lloc el taller Gestió de la transparència: dit i fet

Què és l'Aliança Mundial de Governs Oberts?

És una iniciativa multilateral, de la qual Catalunya en forma part des del 2020, que intenta assegurar compromisos concrets de governs nacionals i subnacionals per promoure el govern obert, donar més poder als ciutadans, lluitar contra la corrupció i emprar noves tecnologies per enfortir la governança. D'acord amb el seu esperit multisectorial, l'OGP és supervisada per un comitè que inclou representants de governs i organitzacions de la societat civil.

La Diputació de Barcelona hi participa a través de la Xarxa de Governs Transparents.