Catalunya, nou membre de l’OGP, la xarxa internacional de govern obert

diumenge
20
11:00h
Setembre 2020

El passat 20 de setembre l’OGP, l’Aliança mundial de Governs Oberts, va comunicar que Catalunya havia estat una de les 56 regions i ciutats d’arreu del món que s’incorporarà enguany a aquesta organització internacional.

Què és l'OGP? És una iniciativa multilateral que intenta assegurar compromisos concrets de governs nacionals i subnacionals per promoure el govern obert, donar més poder als ciutadans, lluitar contra la corrupció i emprar noves tecnologies per enfortir la governança. D'acord amb el seu esperit multisectorial, l'OGP és supervisada per un comitè que inclou representants de governs i organitzacions de la societat civil.

Per tant, el fet que Catalunya s'incorpori a aquesta organització, és una molt bona notícia i, sense dubte, un important reconeixement internacional a la feina que s’està fent al nostre país tant des de les administracions públiques com des de la societat civil per potenciar la participació, la transparència i la integritat. 

La candidatura va ser presentada per la Generalitat en nom de tots els membres de la Xarxa de Governs Transparents, de la que forma part la Diputació de Barcelona i també per Iniciativa Barcelona Open Data, en nom d’un conjunt d’entitats de la societat civil. A més, va rebre el suport de moltes altres entitats i ciutats catalanes. 

Més informació