L’EAPC publica la recerca "La governança del Codi ètic del servei públic de Catalunya", dirigida per Òscar Capdeferro (UB)

L'EAPC publica el resultat de la recerca "La governança del Codi ètic del servei públic de Catalunya. Fonaments i proposta", dirigida per Òscar Capdeferro.

Com s'apunta a la presentació de la mateixa, aquest estudi deriva del projecte de recerca Disseny i desenvolupament d’un òrgan d’impuls, vigilància i control en matèria d’integritat pública: instrument clau del sistema de governança del Codi ètic del servei públic de Catalunya, finançat per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

El projecte busca poder orientar l’Administració pública catalana en relació amb la gestió de l’ètica pública amb la consecució de dos objectius de recerca:

  1. Identificar les característiques principals que hauria de tenir, en la seva configuració com a òrgan de l’Administració, un òrgan d’impuls, supervisió i control del Codi ètic del servei públic de Catalunya.
  2. Identificar i desenvolupar les funcions que hauria d’exercir aquest òrgan en atenció a la maximització del seu impacte en el foment de l’ètica pública i el compliment del Codi, i identificar i desenvolupar, també, les eines d’acompanyament que haurien d’adoptar-se en el desplegament del Codi ètic.


​L’objecte del present treball és exposar les diferents línies de recerca explorades per tal de poder constituir un ens per al desplegament del Codi ètic del servei públic de Catalunya

Podeu consultar el sumari de la recerca, així com el text complet, en aquest enllaç.