Dictamen de l'APDCAT sobre anonimització de dades en convenis

Son moltes les consultes sobre quines dades s'han d'anonimitzar en els convenis quan s'envien al Registre de Convenis de Col·laboració i Cooperació de la Generalitat.

Per aquest motiu us presentem un dictamen de l'APDCAT en relació amb la consulta sobre l'anonimització o no del nom i cognoms de la persona Secretària General d'una entitat local que intervé en la signatura d'un conveni administratiu que s'adreça al Registre de Convenis de Col·laboració i Cooperació de la Generalitat on aclareix quines dades s'han d'anonimitzar i quines no en base a la normativa vigent.

En aquest dictamen, i en el supòsit que es planteja a la consulta del compliment d’una obligació de publicitat activa en el qual la llei estableix clarament que les persones que s’han d’identificar a la relació i al conveni que es publiqui són simplement les parts signants del conveni, no resulta adequada, d’acord amb el principi de minimització (art. 5.1.c) RGPD), la publicació del nom i cognoms d’altres persones que intervenen en la signatura del conveni.

La persona secretària general de la corporació municipal, per bé que hagi d’actuar com a fedatària pública en la formalització dels contractes, convenis i documents anàlegs en què intervingui l’Entitat Local, no es pot considerar una de les parts que el signen, atès que no té, d’acord amb la legislació aplicable, capacitat jurídica per a assumir, en nom de l’entitat les obligacions que es deriven d’aquell acte. 

Podeu consultar el detall de la resolució en el següent enllaç.