El futur de les dades obertes (Carlos Iglesias)

Avui us presentem l’informe “El futur de les dades obertes” que trobareu dins la col·lecció “Informes i estudis”, al portal web datos.gob.es.

Les dades són un element fonamental de les tecnologies disruptives que estan destinades a canviar el nostre món: intel·ligència artificial, big data, l’anomenat “Internet de les coses”, etc.

Totes elles necessiten de dades, com a matèria primera per a poder fer anàlisis que ens permetin comprendre millor el nostre entorn social i econòmic.

Davant d’aquest escenari, datos.gob.es ha elaborat una sèrie d'informes sobre "Tecnologies emergents i dades obertes”, amb l'objectiu d’ajudar-nos a comprendre millor com funcionen aquestes tecnologies, quin paper tenen les dades (obertes) i quin serà el seu impacte en la nostra societat.

És per aquest motiu que avui us presentem l’informe elaborat per Carlos Iglesias que creiem que us serà d’utilitat: El futuro de los datos abiertos.

L’informe s’inicia amb una breu introducció que contextualitza la matèria a tractar i explica la metodologia utilitzada per elaborar-lo.

Al llarg d'aquest informe, elaborat per Carlos Iglesias, s'analitzen les principals tendències de la història encara incipient de l'open data mundial, prestant especial atenció a les dades obertes dins de les administracions públiques. Per això, aquesta anàlisi reflecteix els principals problemes i oportunitats que s'han anat presentant al llarg d'aquests anys, així com les tendències que ajudaran a continuar impulsant el moviment.

En aquest vídeo, que hi ha al web datos.gob.es, Carlos Iglesias, ens explica més en detall la seva publicació:

Des d’aquest web també us podeu descarregar l'informe complet en pdf i word (versió reutilitzable).

Trobareu tota la relació de materials a la seva pàgina web:

https://datos.gob.es/es/documentacion/el-futuro-de-los-datos-abiertos

Informació relacionada:

1
Etiquetes:
#opendataday
1
Temes:
Dades obertes