Dia Internacional de les Dades Obertes #OpenDataDay 2022

El dia 5 de març és l'#OpenDataDay i la Generalitat de Catalunya ho vol celebrar organitzant i col·laborant en una sèrie d’actes.  

Les administracions, els reutilitzadors, el món de la recerca, les associacions, o el sector privat poden treballar millor en base a dades obertes: disposen de més informació, verificada, que permet prendre decisions més eficients, i que genera alhora valor social i econòmic.

Vegeu les activitats que la Secretaria de Govern Obert us proposa entre el 4 i el 9 de març, algunes presencials i algunes en línia.

Més informació i inscripcions al web de Govern Obert: https://governobert.gencat.cat/ca/dades_obertes/activitats/open-data-day/

Divendres 4 de març: El valor de les dades obertes

El divendres 4 de març el dedicarem als reutilitzadors i reutilitzadores de dades obertes, la comunitat de #datalovers que, amb la seva feina ajuden a interpretar dades, les mostren de manera comprensible i faciliten la disseminació de la informació. Hi presentarem la nova publicació de la col·lecció Govern Obert: "El valor de les dades obertes i casos d'ús", de la consultora Alícia León Molina, que recull exemples sobre l'èxit d'ús de les dades obertes a diferents països, així com el 3r informe sobre reutilització de dades elaborat per la Fundación COTEC para la Innovación, que mostra un estat de la qüestió sobre la reutilització de dades al conjunt de l'estat espanyol. Hi haurà una taula rodona de debat posterior amb experts en l'àmbit de la reutilització.

L'aforament és limitat, les inscripcions s'acceptaran per ordre d'arribada. L'acte serà retransmés en directe pel canal de YouTube de Govern obert.

Data: 4 de març de 9.30 a 11 h | Lloc: Palau Robert | Inscripcions

Dilluns 7 de març: Ciència oberta i ciència ciutadana

El dilluns 7 de març ens aproparem a l'ús de les dades obertes en el món de la recerca. Des de la Direcció General de Recerca se'ns presentarà el CORA - Catalan Open Research i d'altres projectes que promouen la ciència oberta. També s'hi abordarà l'anomenada "ciència ciutadana", amb la presentació d'experiències provinents de l'àmbit privat de la mà de Ideas for Change.

Data: 7 de març de 10 a 11.30 h | Lloc: en línia via YouTube | Inscripcions

Dimarts 8 de març: Quin pot ser el paper dels governs locals en una economia de dades emergent?

El dimarts 8 de març, esteu convidats a la conferència d'intercanvi d'experiències "Quin pot ser el paper dels governs locals en una economia de dades emergent? Per què els governs locals haurien d'anar més enllà de les dades obertes i com?" entre la ciutat de Rennes, França, i Catalunya, al voltant del projecte RUDI data Rennes liderat per Rennes Métropole i finançat per la Unió Europea: una "xarxa de dades socials", amb funcionalitats que permeten a les persones reforçar el control sobre l'ús de les seves dades i als impulsors del projecte facilitar la gestió de drets i la implantació de models de negoci innovadors.

Aquesta jornada es desenvoluparà en anglès i francès.

Data: 8 de març de 13:30 a 14:30 h | Lloc: en línia via Zoom | Inscripcions Més informació

I passaran més coses...

Vegeu altres activitats previstes a Catalunya per tal de celebrar el dia internacional de dades obertes a: opendataday.cat

1
Temes:
Dades obertes
1
Categories:
General