Nova guia per gestionar el risc dels tractaments de dades personals elaborada per l’AEPD

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) publica una nova guia per gestionar el risc dels tractaments de dades personals i realitzar avaluacions d'impacte.

Està dirigida, preferentment, a persones que són les responsables, o bé les encarregades de tractaments i delegades de protecció de dades (DPD).

Aquesta guia ofereix una visió pràctica per ajudar a aplicar aquest principi als tractaments de dades seguint el que estableix el Reglament General de Protecció de dades (RGPD) i les directrius adoptades pel Comitè Europeu de Protecció de dades.

Es tracta d’un document per a facilitar la gestió de riscos per als drets i llibertats de les persones interessades aplicable a qualsevol tractament, independentment del seu nivell de risc. A més, i per als casos de tractaments d'alt risc, incorpora les orientacions necessàries per a realitzar l'Avaluació d'Impacte per a la Protecció de Dades (EIPD).

A més, actualitza i unifica les guies presentades fa més de tres anys per l'AEPD: la "Guia pràctica d'anàlisi de risc per al tractament de dades personals" i la "Guia pràctica per a l'avaluació d'impacte en la protecció de dades personals ".

Amb ella es pretén millorar els materials dirigits a ajudar al compliment per part dels responsables, donant una visió unificada de la gestió de riscos i de la EIPD.

La guia consta de tres grans apartats dividits en capítols:

  • Un primer apartat, amb una descripció dels fonaments de la gestió de riscos per als drets i llibertats.

  • Un segon apartat, que inclou un desenvolupament metodològic bàsic per a l’aplicació de la gestió del risc per als drets i llibertats.

  • Un apartat final, enfocat als casos on calgui realitzar una Avaluació d'Impacte per a la Protecció de Dades, amb unes orientacions metodològiques específiques al respecte.

Us facilitem l’enllaç a la Guia:

https://www.aepd.es/es/documento/gestion-riesgo-y-evaluacion-impacto-en-tratamientos-datos-personales.pdf

L'enllaç a la publicació al web de l'AEPD:

 I per últim, també us facilitem l’accés al vídeo de la presentació d’aquesta Guia:

Informació relacionada: