Portal ParticipaCatalunya.cat, per a especialistes en participació ciutadana

Us fem arribar el web del Portal sectorial per a professionals i experts en participació ciutadana de Catalunya: ParticipaCatalunya.cat

Els tracta d’un portal sectorial per a professionals i experts en participació ciutadana de Catalunya que neix amb els objectius estratègics de crear comunitat i compartir coneixement en aquest àmbit. 

Aquest portal se suma al projecte TransparenciaCatalunya.cat per completar la visió i missió de país en matèria de Govern Obert.

Té diferenciats diversos blocs:

  • Comunitats de pràctica que interactuen entre elles al voltant de la participació ciutadana.

  • Un espai de formació, on s’hi mostra l’oferta formativa de cursos que hi ha en matèria de participació ciutadana a Catalunya.

  • Un banc de recursos, on s’hi mostra tot de recursos (documents, infografies, vídeos, experiències, etc.) en matèria de participació ciutadana que es consideren d’utilitat per al sector de la participació ciutadana.

  • Les jornades, que permeten visualitzar tots els esdeveniments que es duen a terme a Catalunya en matèria de participació ciutadana adreçats al públic professional.

Un dels principals actors del ParticipaCatalunya.cat és la Xarxa de Governs Transparents (XGT), de la qual l’AOC en forma part.

Aquest portal esdevindrà un punt de referència sobre l’activitat dels membres de la XGT, especialment en matèria d’activitats de formació, publicacions, serveis i altres recursos relatius a la participació ciutadana.

Es preveu que enguany pugui estar disponible pels primers ajuntaments pilot, amb la intenció de començar a oferir el servei al territori a partir del 2022.

Us deixem un enllaç a la presentació del Portal que va tenir lloc el dia 20 de maig de 2021 durant la setmana de Govern Obert:

Informació relacionada:

1
Temes:
Participació
1
Categories:
General