Continguts especials en Dades obertes (#OpenGovWeek2023)

El 23 de març, en el marc de la Setmana del Govern Obert (OGW), vam parlar del Dades Obertes. Les dades estan en el dia a dia de tota organització i són un actiu per a impulsar administracions intel·ligents que responguin a les necessitats de la ciutadania.

Tot seguit us fem un recull de tota la informació i recursos que us hem presentat en aquest àmbit.

  • Webinar: amb el webinar "Empodera't amb les dades", a càrrec de Jordi Ollé -consultor i formador especialista a aplicar l’estadística a la resolució de problemes- proposem als treballadors públics alguns reptes per comprovar com la gestió eficient de dades ens permet millorar la presa de decisions. 
     

  • Bojos per l’apertura de dades: estrenem nou apartat de dades obertes a la Comunitat virtual de Transparència i Govern Obert per autoformar-se i ampliem l'oferta formativa 2023 en apertura de dades. 
     

  • Coneixes el portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona? us animen a consultar tota la informació que es publica i les novetats que des de la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona es publiquen al portal.
     

  • Presentació del Centre d’anàlisi de serveis municipals per a la cohesió territorial, on són les dades del món local que necessito?: té per objectiu crear un sistema central d’informació actualitzat i confiable de la prestació de serveis i funcions públiques de tots els ajuntaments de la demarcació per a facilitar la presa de decisions corporativa i de cada govern local.
     

  • Foro nacional per a l’apertura de dades: el passat mes de novembre la Diputació de Barcelona va coorganitzar amb la Diputació de Castelló i el Govern d’Aragó la 1a trobada Nacional de dades obertes. Aquesta primera edició es va dedicar a la cohesió territorial. Arran d’aquesta trobada es van definir dos reptes a treballar que s’estan impulsant des de grups de treball que s’han creat per a cadascun d’ells. Si la vostra institució està interessada a participar en algun dels grups de treball de manera activa per a donar resposta a aquests reptes envieu-nos un correu a gb.innovaciod@diba.cat.
     

  • Els arxius obren les seves dades: us expliquem el projecte que des el Gabinet d'Innovació Digital, l'Oficina de Patrimoni Cultural (Xarxa d'Arxius Municipals) i la Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius de la Diputació de Barcelona, estem realitzant per automatitzar la informació del Quadre de classificació documental i de l'inventari d'arxiu al portal de dades obertes i al portal de transparència municipal. Obrim les dades referents als instruments de gestió documental!. 
     

  • Taller Impulsada per les dades #MSP_DataDriven: aquest mes de març ha estat intens pel que fa a les dades obertes i l’orientació a la dada. El passat 10 de març l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial va organitzar en el marc del V Congreso de Mujeres en el Sector Público, un taller amb el títol "Impulsada por los datos #MSP_DataDriven" . El taller va anar a càrrec de Lourdes Muñoz, presidenta de l'Associació Iniciativa Barcelona OpenData. Us compartim el vídeo del taller i també el kit de recursos que ens permeten començar a treballar amb dades.


 

Us animem a consultar l'apartat de Dades obertes de la nostra Comunitat per aprofundir en tot aquest àmbit!

I si voleu compartir la vostra expertesa o posar en comú dubtes, ho podeu fer en l'apartat del fòrum de la comunitat.