Gestió i visualització de dades

El tractament previ de les dades, així com les eines de visualització que ens ajuden a entendre la realitat que representen són capdals per a la presa de decisió en base a dades. Tot seguit us recomanem alguns recursos per a la gestió i visualització de dades. 

 

Guia per la visualització de dades (data.europa.eu) 

El Portal oficial de dades europees ha creat una guia per treballar la visualització de les dades. Podeu utilitzar la guia com un curs de formació i podeu navegar pel seu contingut complet seguint la seqüència de pàgines.

Guia Pràctica d'Introducció a l'Anàlisi Exploratòria de Dades (datos.gob)

Abans de realitzar una anàlisi de dades és necessari comprendre la matèria primera amb la qual treballarem i avaluar la qualitat de les dades. Aquesta guia explica de manera senzilla quins són els passos a seguir per a garantir unes dades consistents i veraces. 

 

            

    [Infografia]                   [Document]

Eines de processament i visualització de dades (datos.gob)

Aquest informe ens ofereix un llistat de diferents eines que ens ajuden en el processament de les dades, des de l'obtenció de les mateixess fins a la creació d'una visualització que ens permeti interpretar-les de manera senzilla.

 

  [Document]

Eines de depuració i conversió de dades (datos.gob)

A l'hora de realitzar un projecte d'anàlisi de dades, l'habitual és treballar amb diferents fonts, que en moltes ocasions inclouen datasets amb formats i estructures heterogènies que no sempre comparteixen la mateixa qualitat. Per això, una de les primeres fases en qualsevol procés d'anàlisi de dades és la coneguda com a depuració de dades. En aquest apartat trobarem exemples d'eines de depuració i de conversió de dades.

 

Eines d'anàlisi de dades (datos.gob)

L'anàlisi de dades és un procés que ens permet obtenir coneixement de la informació que hi ha darrera de les dades amb l'objectiu d'extreure conclusions que permetin prendre decisions informades. En aquest apartat trobarem la definició dels tipus d'analítica i eines d'anàlisi.

 

Eines de visualització de dades (datos.gob)

L'anàlisi de dades no és útil si no aconseguim que el resultat s'entengui. I això s'aconsegueix amb la visualització de les dades. En aquest apartat trobarem la definició de la visualització de dades i eines de visualització de dades genèriques.

Guia de visualització de dades per a entitats locals (FEMP)

En aquesta guia s'exposen els principis i bones pràctiques per a la visualitació de dades amb l'objectiu de sistematitzar quin és la millor opció de visualització en cada cas. 
 

 

Guia de visualització de dades (Generalitat de Catalunya)

En aquesta guia s'explica: què es la visualització de dades, metodologia, gràfics i principis del disseny.

Kit digital d'eines (Women Data Driven)

Materials elaborats per el V Congreso Nacional de Mujeres en el Sector Público on s'explica el decàleg per ser una treballadora pública data driven i s'ofereixen eines per tractar les dades obertes.

[Vídeo]  [Documentació]

Sessió "Empodera't amb les dades". A càrrec de Jordi Ollé.

En el marc de la Setmana del Govern Obert 2023 (OGW), en Jordi Ollé ens va ajudar a posar focus en les dades que estan en el dia a dia de tota organització i que són un actiu per a impulsar administracions intel·ligents que responguin a les necessitats de la ciutadania.

Podeu consultar el webinar i documentació vinculada.

                                [Webinar]             [Documentació]

1
Etiquetes:
#dadesobertes
1
Temes:
Dades obertes
1
Categories:
Guies i manuals