El Govern aprova el Projecte de Llei per a protegir les persones que informin sobre corrupció

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts 13 de setembre de 2022, a proposta del Ministeri de Justícia, el Projecte de Llei que regula la protecció de les persones que informin sobre infraccions que vulnerin l'ordenament europeu i nacional i, en conseqüència, que contribueixin a la lluita contra la corrupció a fi de transposar la Directiva (UE) 2019/1937 del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d'octubre de 2019, relativa a la protecció de les persones que informin sobre infraccions del Dret de la Unió Europea (UE).

Amb aquest Projecte de Llei, es transposa la Directiva europea, coneguda com Whistleblowers.

L'objecte de la Directiva és protegir a totes aquelles persones que informin sobre corrupció o fraus i violacions del Dret de la Unió Europea i de l'ordenament jurídic intern, mitjançant l'establiment de canals protegits d'informació i la prohibició de qualsevol represàlia contra elles.

Podeu consultar la informació accedint al següent enllaç