Guies de transparència per a partits polítics i sindicats i per a corporacions - Generalitat de Catalunya

Us presentem dues guies pràctiques que el departament de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya ha publicat amb l'objectiu que els partits polítics, sindicats i organitzacions empresarials per una banda, i les corporacions de dret públic per l'altra, puguin aplicar fàcilment la transparència en el seu dia a dia.

Guia de transparència per a les corporacions de dret públic

Aquesta guia té per objecte il·lustrar (les corporacions de dret públic / els partits polítics, sindicats i organitzacions empresarials) sobre quins són els seus concrets deures exigibles en matèria de transparència, d’acord amb l’ordenament jurídic vigent, i de quina manera i d’acord amb quines condicions cal complir-los, per a contribuir al coneixement, per part de la ciutadania, de la destinació dels recursos públics i del retiment de comptes pel que fa a la prestació de serveis públics, així com de les activitats d’interès públic que aquestes entitats privades duen a terme.

Podeu consultar la guia a: Guia de transparència per a les corporacions de dret públic

Guia de transaparència per a partits polítics i associacions i fundacions que s'hi vinculen

Aquesta guia té per objecte il·lustrar els partits polítics, sindicats i organitzacions empresarials sobre quins són els seus concrets deures exigibles en matèria de transparència, d’acord amb l’ordenament jurídic vigent, i de quina manera i d’acord amb quines condicions cal complir-los, per a contribuir al coneixement, per part de la ciutadania, de la destinació dels recursos públics i del retiment de comptes pel que fa a la prestació de serveis públics, així com de les activitats d’interès públic que aquestes entitats privades duen a terme. 

Aquesta Guia té com a destinataris les entitats privades següents:

1) Els partits polítics amb seu a Catalunya o l’àmbit d’actuació dels quals comprengui Catalunya i que estiguin inscrits en el Registre de partits polítics.

2) Les associacions i fundacions vinculades als partits polítics referits i que constin inscrites en el cens d’associacions i fundacions vinculades a partits polítics del Registre d’associacions i fundacions de la Generalitat de Catalunya.

3) Les organitzacions sindicals i empresarials amb seu a Catalunya o l’àmbit d’actuació de les quals comprengui Catalunya i els estatuts de les quals constin dipositats a la base de dades pública existent a aquest efecte. 

Podeu consultar la guia : Guia de transparència per a partits polítics i associacions i fundacions que s'hi vinculen i per a organitzacions sindicals i empresarials

Podeu ampliar la informació a Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.