Primeres setmanes de la comunitat de transparència i govern obert

Durant la setmana del 17 de maig de 2021, amb motiu de la setmana del govern obert (#OpenGovWeek) es va reobrir la comunitat governobert.diba.cat en base a quatre eixos temàtics:

  • Transparència

  • Accés a la informació pública

  • Bon govern

  • Dades obertes

La reactivació de la comunitat de transparència i govern obert ha suposat, respecte al mateix període de l’any anterior, un creixement del 509% d’usuaris i del 1.647% de visites de continguts (amb prop de 13.000 visites en aquestes primeres setmanes).

Aquesta acció dona resposta a dues de les recomanacions que el Síndic de Greuges va elaborar en el seu darrer informe. https://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=356 :

  • “Cal reforçar els espais de suport i col·laboració amb les entitats amb més dificultats per complir les obligacions de transparència i que els responsables d’aquestes entitats planifiquin i prioritzin aquest compliment.“

  • “El principal repte del sistema de transparència és que la informació publicada sigui comprensible per a tothom i incorporar eines que facilitin l’ús de les dades publicades.“

En aquest sentit, l’apartat de Treu-li suc al portal, ha comptat amb la col·laboració de l’equip de la UAB que gestiona les avaluacions d’Infoparticipa i un grup d’experts d’àmbit local per a l’elaboració de criteris des del punt de vista comunicatiu, que han treballat per aproximar la informació de transparència a la ciutadania.

Actualment, la nostra comunitat està formada per 234 membres, però en volem molts més!

Si vols rebre les novetats setmanals en matèria de transparència, accés a la informació pública, dades obertes i bon govern només has de donar-te d'alta a la comunitat: https://governobert.diba.cat/node/411