Article 'La protecció de dades en el Decret 8/2021, del Reglament sobre la transparència i el dret d’accés a la informació pública (part I)'

Avui us volem fer arribar l’article La protecció de dades en el Decret 8/2021, del Reglament sobre la transparència i el dret d’accés a la informació pública (part I) publicat per Carles San José Amat, consultor i formador al sector públic en matèries de transparència, protecció de dades i procediment administratiu en general.

Aquesta publicació -que trobareu a l’espai temàtic de la Gestió de la informació: transparència i protecció de dades de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC)- ofereix un anàlisi en profunditat sobre aspectes a destacar del Decret 8/2021. Tal com diu el seu autor, només des de la perspectiva del dret a la protecció de dades personals, sempre present pel què fa a la transparència i al dret d’accés a la informació pública.

Així doncs, Carles San José ens ofereix un anàlisi en dos apunts. En el primer aborda les qüestions més destacades relacionades amb la transparència o la publicitat activa; i en el segon es refereix als aspectes que afecten la protecció de dades en la regulació del dret d’accés a la informació pública i ho fa en format de llista:

1. Manteniment de la informació publicada

2. Límits a la publicitat activa per situacions de vulnerabilitat

3. Identificació de les persones titulars d’òrgans i personal directiu

4. Llistes de persones admeses a processos selectius

5. Processos de formació i promoció

6. Autoritzacions de compatibilitat del personal

7. Convenis de col·laboració

Us convidem a llegir, detingudament, l’article de Carles San José!

Trobareu la publicació a l’enllaç.