Continguts especials en Dades Obertes (#OpenGovWeek2024)



L’11 de juny vam continuar parlant de dades. Però aquesta vegada vam explicar i oferir recursos per poder treballar un projecte d’obertura de dades en la vostra organització. 

  • Estratègies per obrir les dades: «Estratègies que aprOPEN l’Administració a la ciutadania».  Amb aquesta taula rodona vam abordar com s’ha d’implantar l’obertura de dades en les nostres organitzacions. Hi van participar Josep Miquel Salgado, cap del Gabinet d’Innovació Digital de la Diputació de Barcelona; Miquel Estapé, subdirector d’Estratègia i Innovació del Consorci AOC; Sonia Castro, responsable de Datos.gob, i Marc Garriga, director de Desidedatum.
     
  • Els passos a seguir per ser una administració #open: però no només vam tractar aquestes estratègies en la taula rodona. Amb la Guia per a elaborar l’estratègia per a l’obertura de dades en el món local us volem oferir els recursos necessaris perquè ho pugueu implementar en la vostra organització. En aquest document trobareu el pas a pas a seguir per interioritzar i sistematitzar l’obertura de dades i esdevenir una administració #open orientada a la dada.
     
  • Desenvolupa el teu perfil professional en obertura de dades: els perfils professionals que intervenen en la gestió de les dades obertes són un element clau. Per aquest motiu és molt important que desenvolupin coneixements i habilitats per impulsar l’ús i obertura de les dades en les seves organitzacions. Amb Ets vols formar en dades obertes? posem a la vostra disposició recursos gratuïts d’autoformació en dades obertes per ajudar-vos en aquesta capacitació.
     
  • Com podem mesurar l’impacte de les dades obertes?: el mes de maig es va celebrar el III Encuentro de Datos Abiertos, on, entre d’altres temes que es van tractar, es va presentar una proposta metodologia per mesurar l’impacte de les dades obertes mitjançant un test d’autoavaluació. 
     
  • Bones pràctiques en dades obertes – la Caravana d’Innovació digital a Rubí i Sant Boi de Llobregat. Què millor que veure bones pràctiques en dades obertes en els municipis! La Caravana d’Innovació digital ha fet parada tant a Rubí com a Sant Boi de Llobregat per conèixer els seus projectes de la mà dels seus equips.


Us animem a consultar l'apartat de Dades Obertes de la nostra Comunitat per aprofundir en tot aquest àmbit!

I si voleu compartir la vostra expertesa o posar en comú dubtes, ho podeu fer en l'apartat del fòrum de la comunitat.