Presentada la "Guia d’autoavaluació de la integritat pública per a ens locals"-ACM i AOC

El 20 de setembre, el Consorci AOC i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han presentat la “Guia d’autoavaluació de la integritat pública per a governs locals”, una eina d’autodiagnosi adreçada als ens locals perquè puguin avaluar el seu grau de maduresa en integritat, ètica pública i bon govern.

A través d’uns indicadors comuns, cada ens local pot fer una diagnosi sobre el seu sistema d’integritat institucional, i decidir i planificar les mesures que vol adoptar per millorar la seva governança amb criteris d’ètica i bon govern.

Es tracta d’una aplicació oberta i gratuïta a disposició de tots els ens locals catalans. Actualment, l’eina avalua un total de 260 indicadors.

L’autoavaluació s’agrupa en dos grans blocs, que contenen diferents avaluacions que es poden realitzar de manera singularitzada.

  • Mòduls d’integritat: avaluació de la integritat a l’organització. Permet analitzar la situació general de l’ens en integritat i bon govern de cara a implantar o millorar el sistema d’integritat institucional propi. És interessant per tenir una visió global de l’organització en matèria d’integritat pública.
  • Avaluació de riscos: permet avaluar els riscos a la integritat en cinc àmbits de gestió de l’ens. Permet anticipar el grau de vulnerabilitat i posar en marxa accions que minimitzin la probabilitat que es materialitzin.

El seu objectiu és millorar i ajudar els ajuntaments a concretar polítiques públiques basades en la integritat local.

Podeu visualitzar la presentació en el canal de youtube de l'ACM.

També us deixem l'accés directe a la Guia d'autoavaluació publicada: https://www.aoc.cat/serveis-aoc/autoavaluacio-integritat-publica/

I no oblideu...

Si voleu rebre les novetats en matèria de transparència, accés a la informació pública, dades obertes i bon govern només heu de donar-vos d'alta a la comunitat: https://governobert.diba.cat/node/411

I subscriviu-vos al canal de Youtube “Innovació i Governs digitals DIBA”:

https://www.youtube.com/channel/UCDsVucMrrRwtEqqhzIpQvzA