Automatització i dades obertes en les sol·licituds d'accés a la informació pública

L'Àrea d'Innovació, governs locals i cohesió territoral de la Diputació de Barcelona ha treballat per automatitzar la publicació en el portal de transparència municipals la informació relativa a les resolucions de les sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIPS).

Aquesta millora està disponible per a prop d'un centenar d'els ens locals SeTDIBA que treballen amb eines per a la digitalització de la gestió municipal proporcionades per Diputació de Barcelona. 

Quins avantatges aporta aquest nou servei?

  • Les dades es publiquen de forma automatitzada al portal de dades obertes municipal (ofert pel ConsorciAOC), al portal de transparència i al portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona. 

  • Amb l'automatització, el tècnic municipal no ha de pensar d'actualitzar manualment el portal de transparència.

  • Les dades es mostren de forma gràfica (per facilitar la comprensió) i de forma desagregada (per facilitar la reutilització).

Puc veure un exemple de com queda?

L'ajuntament del Pont de Vilomara i Rocafort ha estat ajuntament pilot en la automatitzaciód e la publicació d'informació dels expedients de sol·licitud d'accés a la informació pública directament des del seu gestor d'expedients. Podeu veure l'estat dels expedients d'accés a la informació pública: 

- al seu portal de transparència

- al portal de dades obertes municipal

Què haurà de fer l'ens local? 

Els expedients relatius a peticions d'accés a la informació pública s'han de classificar amb la sèrie documental 1314-Sol·licitud d'accés a la informació pública.

Els expedients d'aquesta sèrie documental tenen alguns camps addicionals a la pestanya "Transparència. Accés a la informació pública" del gestor d'expedients, que caldrà completar i que permetrà publicar informació al portal de transparència i generar visualitzacions gràfiques- 

Recordeu que la informació referent a aquell expedient no es visualitza al portal de transparència fins que l'expedient no ha estat tancat. D'aquesta manera, i automàticament, la informació passarà al dataset corresponent a SAIP i es visualitzarà en el portal de transparència del vostre ens (portal de transparència AOC). 

Si sou ajuntament SeTDIBA i esteu interessats a que la informació referent a Accés a la informació pública es publiqui de forma automàtica al portal de transparència, ho podeu demanar a través del següent formulari: https://governobert.diba.cat/node/1454

Informació relacionada: