Guia Pràctica d'Introducció a l'Anàlisi Exploratori de Dades (datos.gob.es)

Avui us presentem un article que trobareu publicat al blog del portal web datos.gob.es titulat Guía Práctica de Introducción al Análisis Exploratorio de Datos.

Aquesta publicació −elaborada per Iniciativa Aporta amb la finalitat de promocionar l'obertura de la informació pública i que trobareu al blog del portal web datos.gob.es− posa de relleu la importància d’entendre i avaluar la qualitat de les dades abans de realitzar un anàlisi de dades, amb finalitats estadístiques o predictives, per així, entre altres aspectes, detectar i tractar les dades atípiques o incorrectes, evitant possibles errors que puguin repercutir en els resultats de l'anàlisi.

Una forma de dur a terme aquest preprocessament és mitjançant un Anàlisi Exploratori de Dades (AED) o Exploratory Data Analysis (EDA).

Què és l'Anàlisi Exploratori de les Dades?

L'AED consisteix a aplicar un conjunt de tècniques estadístiques dirigides a explorar, descriure i resumir la naturalesa de les dades, de manera que puguem garantir-ne l'objectivitat i la interoperabilitat.

Us convidem a llegir l’article que trobareu en aquest enllaç: "Guía Práctica de Introducción al Análisis Exploratorio de Datos".

Des de datos.gob.es han elaborat una guia introductòria que recull una sèrie de tasques mínimes per realitzar un correcte Anàlisi Exploratori de Dades, pas previ i necessari abans de dur a terme qualsevol tipus d'anàlisi estadística o predictiva lligada a les tècniques de machine learning.

Tot i que la trobareu enllaçada a l’article també us la posem al vostre abast: https://datos.gob.es/sites/default/files/doc/file/analisis_exploratorio_de_datos_2021_v6.pdf

Informació relacionada:

Podeu donar-vos d'alta a la nostra comunitat per tal de rebre setmanalment el butlletí de novetats: https://governobert.diba.cat/node/411