Portal Europeu de Dades Obertes

Coneixeu el portal oficial de dades europees?

Avui us volem compartir l’informe anual sobre l'avaluació de la maduresa de les dades obertes dels països de la Unió Europea (any 2021) que trobareu en aquest portal.

Per dur a terme aquest informe s'han seleccionat una sèrie d'indicadors que permeten mesurar la maduresa de les dades obertes a tot Europa. Aquests indicadors cobreixen el nivell de desenvolupament de les polítiques nacionals de promoció de les dades obertes, una avaluació de les característiques disponibles als portals de dades nacionals, així com l'impacte esperat de les dades obertes.

L’informe té per objectiu ajudar els països a comprendre millor el seu nivell de maduresa, captar el seu progrés en el temps, trobar àrees de millora, i comparar-ho amb altres països.

A més, l'estudi ofereix una visió general de les millors pràctiques implementades a tot Europa que es podrien traslladar a d’altres contextos nacionals i locals. L'avaluació mesura la maduresa amb quatre dimensions de dades obertes:

  • Política: centrada en les polítiques i estratègies de dades obertes dels països.

  • Impacte: investigació de les activitats de seguiment i mesura de la reutilització de dades bertes.

  • Portal: avaluació de les funcions i característiques del portal que permeten als usuaris accedir a les dades obertes mitjançant el portal nacional i donar suport a la interacció dins de la comunitat de dades obertes.

  • Qualitat: centrant-se en els mecanismes que garanteixen la qualitat de les metadades.

Trobareu l’informe al Portal de Dades Obertes de la UE: https://data.europa.eu/es/dashboard/2021

1
Etiquetes:
#dadesobertes
1
Temes:
Dades obertes
1
Categories:
General