Autoformeu-vos en Open Data

Al Portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona hi trobareu publicat un curs sobre Open Data. Es tracta del curs "Conceptos básicos, beneficios del Open Data y barreras para su aplicación"  

La Iniciativa Aporta, que gestiona el portal de referència en dades obertes d'àmbit espanyol https://datos.gob.es/, ha creat una autoformació sobre Open Data oberta a qualsevol persona interessada.

Aquest curs recull les definicions dels principals conceptes bàsics que permeten comprendre les dades obertes, aclarir i reforçar les bases per poder ampliar coneixement. S'enumeren els beneficis que aporta l'obertura de les dades i es fa un recorregut per les principals barreres i reptes de futur en iniciar un procés d'obertura de dades.

La formació consta d'una unitat didàctica interactiva i documentació en format PDF. 

La Iniciativa Aporta promou l'obertura d'informació pública i el desenvolupament de serveis avançats basats en dades. És promoguda pel Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital i l'entitat pública empresarial Red.es.

   

Trobareu tota la informació del curs a: https://datos.gob.es/es/documentacion/conceptos-basicos-beneficios-del-open-data-y-barreras-para-su-aplicacion

Materials de suport i altres recursos d’utilitat:

Recordeu donar-vos d'alta a la nostra comunitat si voleu rebre el butlletí de novetats setmanalment: https://governobert.diba.cat/node/411