Decàleg de protecció de dades (APDCAT)

És ben sabut que Internet i les xarxes socials són presents a tots els racons de la societat. També les persones menors d’edat −els anomenats nadius digitals− necessiten formació per fer un ús responsable d’aquestes tecnologies, ja que tot sovint es troben amb la dificultat que no són capaços d’avaluar els riscos de fer-ne un mal ús.

És per aquest motiu que l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha elaborat un Decàleg de Protecció de Dades mitjançant el qual apropar conceptes relacionats amb la protecció de dades en un context de pandèmia com el que estem vivint actualment.

El decàleg resumeix els drets i amenaces respecte de la protecció de dades dels menors com el ciberassetjament i la ciberseducció. També recomana com evitar amenaces en categories especialment sensibles, com les dades mèdiques i aporta recomanacions sobre compartir informació a les xarxes socials, la intel·ligència artificial, el teletreball, la seguretat dels dispositius mòbils, internet de les coses i la videovigilància.

Trobareu el Decàleg a:

https://apdcat.gencat.cat/web/.content/04-actualitat/noticies/documents/Decaleg-de-Proteccio-de-Dades.pdf

Recurs a l’APDCAT: https://apdcat.gencat.cat/ca/documentacio/decaleg-de-proteccio-de-dades/

Informació relacionada: