Comunitat de Transparència i govern obert. Reobrim de nou

Fa alguns mesos us vam anunciar que la comunitat de Govern Obert iniciava un període de redefinició d'estructura i continguts. Durant els darrers mesos, hem treballat intensament per poder-vos oferir materials i recursos que esperem que siguin del vostre interès. 

Amb ocasió de la setmana del Govern Obert (del 17 al 21 de maig), reactivem la comunitat, que a partir d'ara es vertebra al voltant de 4 grans temes: transparència activa, accés a la informació pública, bon govern i dades obertes. 

Destaquem, en la vessant de la transparència activa, l'apartat Treu-li suc al portalon trobareu recomanacions, bones pràctiques i materials d'interès al voltant dels ítems que han de constar al portal de transparència. Aquest material, elaborat amb la col·laboració d'Infoparticipa, complementa i difón els recursos elaborats per la Xarxa de Governs Transparents, de la que forma part la pròpia Diputació. 

En aquest mateix apartat podeu accedir al mapa de bones pràctiques, que mostra exemples del món local que han esdevingut bona pràctica en algun dels ítems de transparència analitzats. 

Si coneixeu alguna bona pràctica o voleu compartir algun bon exemple de la vostra organització us encoratgem a que ens feu arribar la vostra proposta a través del següent formulari: https://governobert.diba.cat/bonapractica 

També en l'apartat de transparència activa destaquem Gestionar la transparència, on trobareu materials de suport útils per a la gestió a la vostra organització: des de com gestionar i controlar la revisió dels ítems del portal, a com treure profit al quadre de comandament del portal de transparència. 

En l'àmbit de l'accés a la informació pública podeu accedir a materials de suport com els models de documents administratius utilitzats per la propia Diputació en la gestió de les sol·licituds d'accés a la informació pública (SAIPs) o tutorials de com publicar la informació relativa a les SAIPs de forma gràfica i fàcil al portal de transparència. 

Recordeu donar-vos d'alta a la comunitat per rebre puntualment informació de les novetats publicades. Ho podeu fer a: https://governobert.diba.cat/node/411